ERC reclama amb urgència un pla integral de l'Escola d'Art, el Carme i Can Sacrest

Els republicans proposen mantenir l'escola al claustre del Carme, reformant de dalt a baix les instal·lacions | A Can Sacrest hi posarien una biblioteca

Esquerra vol adequar les instal·lacions de l'Escola d'Art
Esquerra vol adequar les instal·lacions de l'Escola d'Art | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:10h
Esquerra Republicana reclama "urgentment" un pla integral del que el partit anomena "l'illa de les arts", que inclou l'Escola Superior d'Art i Disseny, l'edifici de Can Sacrest i l'entorn de la plaça del Carme. Els republicans asseguren que estan treballant en una proposta que faran pública aviat, on han comptat amb la participació dels diferents actors implicats. 

El projecte d'Esquerra preveu ubicar una biblioteca a l'edifici de Can Sacrest. Seria la segona d'Olot, ja que per número d'habitants a la ciutat li tocaria una altra. L'Escola d'Art seguiria al claustre del Carme on és ara, però amb una reforma integral per adequar les instal·lacions a les necessitats d'avui en dia. D'aquesta manera es passaria dels 7 milions d'euros que costaria traslladar l'ESAD a Can Sacrest a l'1,5 milions d'euros que preveuen que poden costar les obres al Carme. 

El principal partit a l'oposició assegura que la reforma dels dos edificis s'ha de lligar a una reforma urbanística de la zona del Carme que serveixi per unir el Nucli Antic amb el barri de Sant Miquel, de tal manera que també es potenciaria la integració d'aquest altre barri olotí. Els republicans reclamen unir esforços en dissenyar l'Escola d'Art del futur, perquè segueixi essent un referent en l'art i disseny del país. 
Arxivat a