El ple aprova pujar la taxa d'escombraries als veïns d'Olot el 2017

L'equip de govern sociovergent aprova les ordenances fiscals municipals, amb l'abstenció d'ERC i Olot en Comú i els únics vots en contra de la CUP

La regidora d'Hisenda d'Olot, Montserrat Torras, defensant les ordenances fiscals
La regidora d'Hisenda d'Olot, Montserrat Torras, defensant les ordenances fiscals | Martí Albesa
28 d'octubre del 2016
Actualitzat el 04 de novembre a les 8:47h
El ple d'Olot aprova les ordenances fiscals municipals per a l'any 2017 amb els vots a favors de l'equip de govern sociovergent, l'abstenció d'ERC i Olot en Comú i els tres vots en contra dels regidors de la CUP. Destaca un augment de la taxa d'escombraries d'un 1,29%, a causa de l'augment del cànon d'entrada de residus a l'abocador, segons informa l'Ajuntament.

El regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, no ho troba bé: "Em sembla lleig que de moment els particulars tenim la puja de dos euros d'escombraries i a les activitats econòmiques i empresarials hi ha un estudi previst per l'any que ve i després ja ho veurem, si es puja per als particulars, que també es pugui als industrials". L'alcalde, Josep Maria Corominas, no ho comparteix: "No tenia sentit tocar les escombraries industrials aquest any i tornar-les a tocar l'any que ve després dels resultats de l'informe".
 

La CUP ha estat l'únic grup en votar en contra de les ordenances fiscals olotines. Foto: Martí Albesa


Respecte a la taxa d'escombraries, la CUP reclama bonificar-ne l'import a aquelles persones que reciclen correctament.

Congelació de l'IBI

Les ordenances també preveuen congelar l'import de l'Impost sobre Béns Immobles que hi havia vigent aquest 2016. L'IBI estarà bonificat al 50% a les vivendes de protecció oficial durant els primers tres anys i un 20% els següents tres anys en aquest tipus de pisos. També es bonificarà fins a un 50% de l'Impost a les finques que realitzin obres d'instal·lació per aprofitar l'energia geotèrmica. 

Esquerra Republicana reclama reduir l'IBI, sobretot perquè aquest any s'han recaptat més diners dels previstos inicialment en aquesta partida, a causa de la modificació del valor del cadastre de diverses vivendes, segons ha explicat el seu portaveu, Pere Gómez. En aquest sentit, la CUP vol que s'informi detalladament dels diners que s'estalvia l'església a Olot en no pagar l'IBI dels seus immobles.
Arxivat a