Cap de setmana de Castanyades i Halloween, arreu de la Garrotxa

La meitat de les poblacions de la comarca organitza algun acte per celebrar Tots Sants, ja sigui amb castanyes i panellets o carabasses i bruixes

Cap de setmana de castanyes i panellets
Cap de setmana de castanyes i panellets | Adrià Costa
Redacció NacióGarrotxa
27 d'octubre del 2016
Als voltants de Tots Sants és típic a Catalunya celebrar la Castanyada. A la Garrotxa són moltes les poblacions que organitzen algun acte per menjar castanyes tots els veïns conjuntament. 

Dissabte a Riudaura i a Sant Feliu de Pallerols munten una castanyada popular. A Riudaura, els actes començaran a dos quarts de deu del matí amb una excursió fins a la Plana. A partir de dos quarts de cinc de la tarda, a la plaça del Gambeto, hi haurà castanyes, moniatos, coca i moscatell per a tothom. També faran un concurs de panellets i un taller d'elaboració de carabasses. A Sant Feliu, la castanyada començarà a les quatre de la tarda a la plaça del Firal i tampoc hi faltaran les castanyes ni la coca i el vi dolç. A més, hi haurà jocs inflables per als més petits.

A Santa Pau, la Castanyada la celebraran diumenge a dos quarts de cinc de la tarda. Comptaran amb l'actuació de la Marieta Contacontes que explicarà la història Quan arriba la tardor...contes i cançons a la vora del foc. A més, també hi haurà castanyes i moscatell. A Mieres, la Castanyada la celebraran dilluns vinent a les cinc de la tarda al pati de l'escola. També hi haurà un concurs de ratafia i una exposició de bolets.

A Sant Joan les Fonts la celebraran el dia de Tots Sants, a dos quarts de quatre de la tarda. A més de castanyes hi haurà castells inflabes i sardanes amb la cobla Osona. A Sant Jaume de Llierca s'esperaran fins al proper cap de setmana per celebrar-la. Serà el dissabte 5 de novembre, a dos quarts de set de la tarda.

Halloween i nits de por a algunes poblacions

Igual que la Castanyada, aquests dies hi ha qui celebra el Halloween. És el cas de Les Preses, que dissabte a la nit munten la sisena Nit de la Por. Es tracta d'un acte totalment gratuït que compta amb un laberint tancat, efectes especials i ensurts per a tots els assistents. Grups reduïts sortiran a partir de les nou del vespre des del costat del Centre Cultural disposats a trobar-se cara a cara amb els personatges que hi haurà repartits al llarg del recorregut. Dilluns, a les set de la tarda, a Les Preses també organitzen un taller de carabasses i una gran rua de Halloween.

A Maià de Montcal, demà a les nou de la nit celebren el Halloween passant per les cases a recollir caramels i competint en un concurs de bruixes. A Olot divendres també han muntat una gimcana i la projecció d'una pel·lícula de por.
 
Arxivat a