La PAH denuncia les traves que posa Bankia per concedir la dació en pagament

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca assegura que és el banc que té més casos de famílies en risc de perdre la casa | Una quarantena de persones s'han manifestat davant la seu de l'entitat a Olot

La Hawa no aconsegueix rescindir la hipoteca amb Bankia
La Hawa no aconsegueix rescindir la hipoteca amb Bankia | Martí Albesa
21 d'octubre del 2016
Actualitzat el 26 d'octubre a les 17:51h
Una quarantena de persones s'han manifestat aquest matí davant la seu de Bankia a Olot per denunciar les traves que posa l'entitat a les famílies en situació de risc que volen renegociar la seva hipoteca o que demanen un lloguer social o la dació en pagament. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa assegura que aquest és el banc amb qui els costa més negociar i que, a més, no compleix allò que promet. 

La PAH posa l'exemple de diverses famílies afectades per Bankia. Una d'elles és la de la Mamassa. Té quatre fills i tant ella com el seu marit estan sense feina. En veure que no podien pagar la hipoteca van demanar un lloguer social o la dació en pagament i el banc els ho va negar. Els va oferir refinançar el crèdit i allargar-lo 40 anys més amb la promesa que si les coses anaven mal dades els donarien la dació. Ara es veuen amb l'aigua al coll i denuncien que Bankia no mou ni un dit. 

Un altre dels casos és el de la Hawa. A ella tampoc li van acceptar el lloguer social ni la dació en pagament. Li van oferir pagar un lloguer del seu propi pis amb la condició que si el pagava durant tres mesos, llavors podria optar a la dació social. Ja fa més d'un any que el paga amb penes i treballs i encara no ha aconseguit que el banc li condoni el deute. 

Per Jordi Gasulla, membre de la PAH, són només dos dels exemples del dia a dia amb Bankia, el banc amb més casos amb famílies en risc d'exclusió que s'han apropat a l'entitat. "Les estan condemnant a viure fora de casa", assegura Gasulla.
 

Una quarantena de persones s'han manifestat aquest matí davant la seu de Bankia. Foto: Martí Albesa

Arxivat a