Els toros no tornaran a Olot, digui el que digui el Tribunal Constitucional

Josep Maria Corominas s'empara amb els resultats de la consulta sobre els correbous i assegura a NacióGarrotxa que si algú vol que la ciutat deixi de ser antitaurina ho ha de tornar a preguntar a la ciutadania

20 d'octubre del 2016
Actualitzat el 25 d'octubre a les 9:37h
A Olot no tornaran les corrides de toros, independentment del la sentència que ha dictat avui el Tribunal Constitucional. Ho assegura l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, en declaracions a NacióGarrotxa: "La decisió del Tribunal Constitucional no ens afecta per res". 

Corominas es basa en els resultats de la consulta ciutadana sobre els correbous, on va guanyar l'opció d'eliminar-los. D'aquesta manera defensa que la ciutat seguirà essent antitaurina. "Qui vulgui canviar això ha de tornar a fer una votació popular", sentencia l'alcalde. 

L'Ajuntament d'Olot, a més, s'agafa en el fet que la plaça de braus és de titularitat municipal i és el consistori qui decideix quins espectacles es poden organitzar al seu interior i quins no. 

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la llei del 2010 del Parlament que prohibia les corrides de toros a Catalunya, segons ha pogut confirmat NacióDigital de fons jurídiques. Els magistrats, amb vuit vots a favor i tres en contra, han aprovat una sentència que argumenta que el Parlament es va extralimitar en les seves funcions.

 
Arxivat a