Santa Pau construeix un segon pou per no quedar-se sense aigua en cas d'avaria

Les obres costen 82.000 euros i estan finançades en gran part per la Diputació | Se'n beneficiaran el veïnat de Sant Martí, Can Xel, la zona de la Fageda i la part nova del municipi

Les màquines, treballant en la construcció d'un segon pou d'aigua a Santa Pau
Les màquines, treballant en la construcció d'un segon pou d'aigua a Santa Pau | Aj. Santa Pau
Redacció NacióGarrotxa / ACN
19 d'octubre del 2016
L'Ajuntament de Santa Pau està construint un pou d'aigua que ha de donar servei al veïnat de Sant Martí, a la zona de la Fageda i Can Xel i a la part nova del municipi. Les obres costen 82.000 euros, dels quals la Diputació de Girona en paga un 85% i la resta va a càrrec dels pressupostos municipals. 

El nou pou està a uns cinc metres d'on ja hi ha un altre pou que funciona actualment. La idea és que funcionin tots dos de manera alternada, evitant el risc de quedar-se sense aigua en cas que mai s'espatllés el primer. "Si s'espatlla un pou, és complicat d'extreure la bomba i caldrien entre dos i tres dies per reparar-la o substituir-la", explica l'alcalde de Santa Pau, Pep Companys. Aquest segon pou permetrà garantir el servei en cas que hi hagi un problema tècnic d'aquesta magnitud. 

Cal excavar fins a 150 metres de profunditat per extreure l'aigua. Les obres de perforació han començat aquesta setmana i està previst que durin fins divendres. El pou hauria d'entrar en funcionament a finals d'any.