El jutjat obliga Castellfollit de la Roca a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament

L'equip de govern d'ERC, que recorrerà la sentència, recorda que no tenen edifici oficial i que el consistori està a un pis particular cedit

ACN
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:42h
El jutjat obliga Castellfollit de la Roca (Garrotxa) a penjar la bandera espanyola en un lloc "destacat, visible i d'honor" de la façana de l'ajuntament. La sentència, dictada pel Jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, estima el recurs interposat per la subdelegació del govern espanyol el 22 de juliol del 2015 i descarta els arguments del consistori. La resolució esgrimeix que, per llei, la bandera ha d'onejar "diàriament i amb caràcter de permanència" i recull que la Guàrdia Civil ha elaborat diferents informes constatant que a Castellfollit fa temps que no ho fa.

L'equip de govern d'ERC recorrerà la sentència i recorda que no poden penjar la bandera espanyola a l'ajuntament perquè simplement no en tenen. L'edifici oficial està en construcció i, mentrestant, les dependències municipals es troben en un pis particular cedit. "No tenim la voluntat de penjar-la però és que, a més, no sabem com complir aquesta sentència perquè ens trobem provisionalment en un edifici que no és propietat de l'ajuntament", ha afirmat l'alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter.