Artistes, animals i marxants omplen Olot amb motiu de Sant Lluc

La Fira del Dibuix cau aquest any en dimarts i torna a obrir el debat de si cal moure-la al cap de setmana | Una seixantena de pintors s'apleguen a les voltes de la plaça Clarà | La Fira Ramadera s'instal·la al costat de la plaça de braus

Els artistes s'han aplegat al voltant de la plaça Clarà, a la 51a Fira del Dibuix
Els artistes s'han aplegat al voltant de la plaça Clarà, a la 51a Fira del Dibuix | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
18 d'octubre del 2016
Actualitzat el 24 d'octubre a les 10:15h
Una seixantena d'artistes han exposat les seves obres a la 51a Fira del Dibuix d'Olot, instal·lada a les voltes de la plaça Clarà. Avui, dia de Sant Lluc, patró dels artistes, la tradició marca celebrar la fira. El debat sobre si cal traslladar-la o no al cap de setmana, coincidint amb la resta de la Fira de tardor olotina, és recorrent i les dues posicions estan lluny de trobar-se. Uns defensen que hi passaria més públic i els altres que hi ha dates que mai es canvien i posen d'exemple Sant Jordi que se celebra sempre el 23 d'abril, sigui el dia que sigui de la setmana. 

A diferència del cap de setmana passat, amb una gran afluència de visitants, avui la Fira ha estat més tranquil·la, destianda a la gent d'Olot. Des de bon matí els animals omplien la Fira Ramdera, l'origen de tot plegat. Quan fa 701 anys la ciutat el rei va donar permís a la ciutat per celebrar una fira era per poder vendre els animals que havien baixat d'Espinavell per Sant Eduard, s'havien exhibit a Ripoll per Santa Teresa, a Olot per Sant Lluc i tot seguit anirien a Banyoles per Sant Martirià i Girona per Sant Narcís. 

La Fira Ramadera s'ha muntat per segon any a l'esplanada del costat de la plaça de braus, uns terrenys que va comprar l'Ajuntament d'Olot el 2015. 

També avui s'ha celebrat un mercat extraordinari de roba que s'ha aplegat al voltant de la plaça Balmes. Aquest tipus de mercat només se celebra per Sant Lluc i per la fira de l'1 de maig.
Arxivat a