MAPES INTERACTIUS Com afectarà el canvi climàtic als municipis de la Garrotxa?

L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic completa el primer estudi que avalua el grau de vulnerabilitat dels municipis catalans al canvi climàtic | Analitza els canvis en 11 aspectes com els conreus, el risc d'incendi, la sequera o el turisme

Mapes interactius dels canvis provocats pel canvi climàtic
Mapes interactius dels canvis provocats pel canvi climàtic
Redacció NacióGarrotxa
10 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:06h


L'Oficina Catalana del Canvi Climàtic completa el primer estudi que avalua el grau de vulnerabilitat dels municipis catalans al canvi climàtic. En total ha elaborat 11 mapes interactius que analitzen diferents àmbits com els canvis que es produiran en els conreus, la gestió de l'aigua, el turisme o el risc d'incendis. 

En general, la Garrotxa és una de les comarques on el canvi climàtic tindria menys conseqüències, segons aquest estudi. Tot i així, els mapes revelen que a Olot, Sant Jaume de Llierca i Mieres canviarien els cultius degut a l'increment de la temperatura. A Argelaguer s'incrementarien les necessitats de reg i augmentaria el risc d'incendi. L'estudi també apunta que a Olot i Sant Joan les Fonts disminuiria la disponibilitat d'aigua i que en aquests dos municipis hi hauria canvis en els patrons de demanda turística. 
 
En cas de canvi climàtic, la sequera seria especialment severa a Olot i Castellfollit de la Roca i també a municipis com la Vall d'en Bas, Riudaura, la Vall de Bianya, les Preses, Santa Pau i Mieres.