Comencen les obres per canviar l'enllumenat de la plaça Major d'Olot

Els nous fanals costaran 107.000 euros i entraran en funcionament a principis de novembre | Els actuals llums es traslladaran a la plaça Estrella

Ja han començat les obres de substitució dels fanals
Ja han començat les obres de substitució dels fanals | Martí Albesa
27 de setembre del 2016
Aquesta setmana han començat les obres per canviar els fanals de la plaça Major. Se substituiran per quatre nous punts de llum dissenyats pels arquitectes olotins Eduard Callís i Guillem Moliner, que costen 107.000 euros. Es tracta de quatre torres led que donaran una major lluminositat a la plaça i serviran també per subjectar els cables des d'on es penja tot tipus de decoració, com les banderes, les garlandes i la il·luminació de Nadal. 

Fins ara, tots els objectes decoratius que es penjaven al damunt de la plaça Major s'aguantaven a les façanes de la plaça, sense saber amb exactitud quin pes podien suportar. Amb les noves torres s'ha calculat exactament quant pes es podrà penjar d'aquests cables, sense que perilli la seguretat. A més, els fanals estaran controlats per un sistema de domòtica que permetrà rebaixar la intensitat de la llum o apagar-ne una part en funció de l'activitat que hi hagi a la plaça Major en cada moment. També tindrà un punt de llum de colors, per si hi ha algun espectacle que ho requereix. 

A principis de novembre està previst que ja funcioni el nou sistema d'il·luminació. Els actuals fanals de la plaça Major es traslladaran a la plaça Estrella, a l'eixample Malagrida. 
 

Recreació virtual de la nova imatge de la Plaça Major d'Olot. Foto: Eduard Callís / Guillem Moliner


En una segona fase, encara sense data, l'Ajuntament es planteja eliminar els jardins que hi ha als terres de la plaça Major. El projecte també preveu una tercera fase que es canviaria tot el terra de la plaça, que encara no té calendari.

 
Arxivat a