MAPA Totes les zones de la Garrotxa on s'actuarà contra la processionària

A la comarca es treballarà en més de 1.000 hectàrees | El Departament d'Agricultura començarà a aplicar els tractaments durant la propera setmana

Mapa general amb els llocs d'actuació
Mapa general amb els llocs d'actuació | Departament d'Agricultura
Redacció
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:11h
El Departament d'Agricultura començarà, a partir de la setmana que ve, una campanya per revertir i disminuir la plaga de processionària que està afectant, sobretot des de l'any passat, de manera considerable els boscos de Catalunya. Aquesta es realitzarà en diverses zones del nord del país, posant èmfasi en comarques com el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, la Cerdanya o el Pallars.

A la Garrotxa les actuacions es concentraran a la Vall de Bianya. La campanya es durà a terme en unes 300 hectàrees, a les quals cal sumar-n'hi unes 800 hectàrees més que es fumigarà des d'un avió. Les zones afectades són al voltant de la Vall del Bac i de la collada del Capsacosta. Per rebaixar la presència de processionària s'utilitzarà un producte biològic anomenat Bacillus thuringiensis var. Kurstaki, que és compatible amb l'agricultura i la ramaderia ecològica.

A Catalunya hi ha comptabilitzades unes 800.000 hectàrees de bosc de pi, 90.000 de les quals tenen una afectació baixa i 20.000 una afectació greu, segons dades de la Generalitat. L'objectiu de les fumigacions no és eradicar la processionària sinó fer-ne un control poblacional. Enguany, a més, la climatologia era favorable a l'extensió de la plaga, motiu pel qual el Departament ha decidit tornar a actuar.
 

MAPA de Catalunya amb les zones on es realitzarà el tractament contra la processionària