Meritxell Borràs escolta les peticions dels alcaldes de la Garrotxa

La consellera de Governació presenta el procés participatiu per a les noves lleis que han de regular el món local a Catalunya

La consellera Meritxell Borràs, presidint el Consell d'Alcaldes de la Garrotxa
La consellera Meritxell Borràs, presidint el Consell d'Alcaldes de la Garrotxa | CCG
Redacció NacióGarrotxa
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:54h
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presentat als alcaldes de la Garrotxa el procés de debat que impulsa la Generalitat per definir com han de ser les lleis que regulin l'Administració local catalana. Aquestes lleis marcarien des de l'organització territorial del país fins al seu finançament. 

A diferència d'altres cops que s'ha intentat regular aquest sector i s'ha topat amb l'oposició frontal del territori, Borràs confia que aquestes trobades serviran per redactar un document que reculli totes les necessitats: "No es pot construir de dalt a baix, sinó de baix a dalt".

Les futures lleis estan ara en un moment inicial de debat en diferents taules amb representants de les associacions de municipis i amb trobades com la d'ahir a la Garrotxa. Aquest procés de debat finalitzarà a principis del 2017, quan s'iniciaran els tràmits parlamentaris per transformar en llei els acords que s'hauran pres. "Serà molt difícil que el Parlament legisli contrari a la voluntat del món local", assegura Borràs. 

Una de les peticions que el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha traslladat a la consellera Borràs és la importància dels consells comarcals. Davant veus que en reclamen la supressió per estalviar costos, Espona posa èmfasi en "la suma d'esforços per donar serveis igual des dels pobles més petits fins als més grans".