Els Mossos sospesen tancar l'àrea de trànsit de la comissaria de la Garrotxa

Els sindicats alerten d'un pla per passar de 22 sectors de trànsit a Catalunya, a 16 | En cas de necessitat, els agents vindrien des de Girona o Figueres | L'alcalde assegura no haver rebut cap comunicació oficial al respecte

Els Mossos podrien tancar l'àrea de trànsit d'Olot
Els Mossos podrien tancar l'àrea de trànsit d'Olot | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
22 de setembre del 2016
Actualitzat el 27 de setembre a les 17:15h
El Sindicat de Mossos d'Esquadra assegura que Interior vol suprimir la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra d'Olot. La mesura formaria part d'un plar per passar dels 22 sectors de trànsit actuals a Catalunya, a 16. A les comarques gironines se suprimirien Olot i Sant Feliu de Guíxols i es cobriria tota la demarcació des de Girona i Figueres. 

Si això es compleix vol dir que els agents de trànsit que actualment treballen des d'Olot se'ls traslladarà en alguna altra destinació. El trasllat no seria d'un dia per l'altre, sinó que es faria progressivament. No es convocarien noves places a Olot i a mesura que es jubilessin agents o demanessin un trasllat s'aniria buidant l'àrea.

Amb aquest nou sistema de repartiment, quan hi hagi un accident o algun control a la carretera els policies vindrien des de Girona o Figueres. El sindicat alerta que això suposaria un greuge per a la Garrotxa. Els Mossos informen que es tracta d'una decisió operativa i que a dia d'avui els agents tampoc estan fixos a la comissaria sinó que volten constantment per les carreteres i, per tant, a nivells pràctics tampoc es notarà tant quina és la seva seu.

Més atribucions als agents de Seguretat Ciutadana

Actualment a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Garrotxa hi conviuen dues unitats. Per una banda els agents de seguretat ciutadana i per altra banda els agents de trànsit, que s'encarreguen exclusivament de les carreteres garrotxino-ripolleses. Amb el nou sistema de repartiment s'està estudiant que els agents de Seguretat Ciutadana puguin actuar en primera instància en accidents, mentre no arriben els policies de l'àrea de trànsit. 

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, assegura que no ha rebut cap notificació oficial al respecte. Tot i així alerta que reclamarà que es garanteixin els nivells de seguretat que hi ha actualment a les carreteres garrotxines.