Unes Festes del Tura multitudinàries tot i que la pluja esguerrés alguns actes

La nit del divendres va haver d'acabar tres hores abans del previst, per culpa d'una intensa tempesta | La plaça de braus va quedar petita en l'estrena com a escenari de l'espectacle del correfoc | Els gegants tanquen la festa major olotina

Ball dels Gegants, a la plaça Major
Ball dels Gegants, a la plaça Major | Martí Albesa
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:12h
Les Festes del Tura 2016 ja són història. A la mitjanit els Gegants van entrar a l'Hospici d'on no en sortiran fins al 17 de juny, amb motiu de la Diada de Corpus. La pluja ha tret el cap aquestes festes, empipant a més d'un olotí que veia com s'anul·laven alguns actes. El divendres va ser el dia que més va fer la guitza. A la tarda es va haver de traslladar el Ball Pla a l'Hospici i el concurs de paelles va quedar anul·lat. La quarantena de colles es van haver d'afanyar a buscar un lloc alternatiu.

La tempesta forta, però, va caure a partir de les 3 de la matinada. Es van acabar sobtadament els concerts de les places Major i Campdenmàs i la Norantada del Firal va haver de posar el punt i final quan tot just acabava de començar. La nit acabava tres hores abans del previst i tot i l'intens xàfec amb llamps i trons eren molts els qui s'aixoplugaven on podien amb molt poques ganes d'anar a dormir abans d'hora. 

La plaça de braus queda petita per l'espectacle final del correfoc

Entre les novetats d'aquestes Festes del Tura destacava el canvi de recorregut del correfoc i la celebració de l'espectacle final a l'interior de la plaça de braus. El recinte es va quedar petit per acollir a tot el públic que volia veure Romeu i Julieta versionat pel Pim Pam Pum Foc!. Mitja hora abans de començar la funció, els accessos ja eren tancats perquè s'havia arribat al màxim d'aforament. 

Aquestes seran recordades com les primeres festes sense correbou. Una absència que es va notar poc i no es va produir cap manifestació ni acte reivindicatiu reclamant-ne el seu retorn. El Torín s'estrenava com a espai infantil i va superar amb nota l'examen, en exhaurir-se les places d'alguns tallers com el de construir capgrossos i bullir de famílies amb nens cada tarda de festa major. 
 

La Turinada, un dels actes mes concorreguts de les festes. Foto: Martí Albesa


A l'espera de conèixer les xifres oficials, dissabte va ser el dia - i la nit - amb més persones omplint el centre d'Olot fins a altes hores de la matinada. Diumenge, les festes van haver de conviure amb la Diada i amb la vigília de la tornada a l'escola, fet que va provocar que hi hagués menys públic que altres anys a la cercavila posterior al Ball de les Espelmes. 
 

Galeria de Fotos  Cercavila Inicial de les Festes del Tura 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Ball dels Gegants 8 de setembre del 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Turinada 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Torneig de Rugby Festes del Tura (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Espectacle final del correfoc 2016 (Adrià Bosch)

Arxivat a