Les Festes del Tura portaran 150 activitats gratuïtes al centre d'Olot

Des d'avui fins diumenge, la capital de la Garrotxa celebra la festa major | Oques Grasses, Germà Negre, Aspencat, La Habitación Roja i Animal són alguns dels grups convidats

La plaça plena, al concert de Festa Major de l'any passat
La plaça plena, al concert de Festa Major de l'any passat | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:31h
Des d'avui i fins diumenge, Olot programa 150 activitats gratuïtes repartides en diferents espais del centre de la ciutat. A tres quarts de sis de la tarda es donarà el tret de sortida de les Festes del Tura 2016, amb la tradicional cercavila de tota la faràndula de la ciutat. 

El Firal, la plaça Major i la plaça Campdenmàs seran els tres escenaris musicals principals, amb concerts simultanis des de les dotze de la nit fins a altes hores de la matinada. Aquests dies passaran per Olot grups com Oques Grasses, Germà NegreAspencatLa Habitación Roja, Animal, Wom, Moya KalongoMambo Jambo, Smoking Stones, Miquel del Roig Guillem Roma, entre altres. La ciutat també s'omplirà de música amb concerts a la tarda i al vespre. 

Activitats durant tot el dia i tota la nit

Els carrers d'Olot s'ompliran a vessar matí, tarda, vespre i nit, amb activitats per a tots els públics. Els balls dels Gegants, les Marranades i la festa de l'aigua i de l'escuma són alguns dels actes que aplegaran més gent durant el dia. A la nit, els més multitudinaris seran de ben segur la Turinada i posterior Ball de l'Hora, la Norantada i el Concurs de Paelles.

Entre les novetats d'aquest any destaca la creació de l'espai Carica-Tura't, a dalt del Puig del Roser i el canvi de recorregut del Correfoc, que acabarà a la plaça de braus. A més, els gots reutilitzables d'aquest any volen lluitar contra l'homofòbia. 

Una trentena de penyes i entitats organitzen bona part dels actes que tindran lloc aquests dies a la ciutat. Les Festes del Tura compten amb un pressupost de 250.000 euros. 
 

Consulta el programa d'actes de les Festes del Tura 2016

Totes les FOTOS de les Festes del Tura

Arxivat a