El catamarà d'en Pepe d'«El foraster» marxarà de Castellfollit el 19 de setembre

En un principi havia de salpar a la mar aquest estiu, però diversos tràmits burocràtics han endarrerit la posada a la mar del vaixell

Pepe Soto, passejant per sobre del catamarà a Castellfollit
Pepe Soto, passejant per sobre del catamarà a Castellfollit | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
01 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:18h
En Pepe Soto ja compta els dies que falten perquè el seu catamarà marxi de Castellfollit de la Roca. El 17 de setembre, coincidint amb la festa major del municipi, exposarà el vaixell en un carrer del poble i el da 19 de setembre ja el portarà fins al mar. Començarà fent viatges curts pel Mediterrani per comprovar que tot funcioni correctament i seguidament navegarà fins a San Blas.

En un principi en Pepe preveia treure'l del pati de casa seva a finals d'abril, però els diversos tràmits burocràtics per tenir tots els permisos en regla li han fet endarrerir el calendari.

Una història que va commoure el país

El programa El Foraster de TV3 va fer visible al cas d'en Pepe, un veí de Castellfollit que té càncer, no segueix cap tractament, i el seu somni és navegar fins a aquestes illes del Panamà, amb un catamarà construït per ell mateix.
 

Arribar a les illes de San Blas, al Carib, és el somni d'en Pepe. Foto: Martí Albesa


Durant l'emissió del programa, Quim Masferrer iniciava una campanya de micromecentatge que va recollir 12.150 euros de 750 padrins diferents. Es va multiplicar per vuit la quantitat que es buscava inicialment. La generositat de la població va sobrepassar a en Pepe, que en una entrevista a NacióGarrotxa reconeixia que "de cap manera" s'esperava una reacció així.