La Biblioteca Marià Vayreda mostra els perills que es troben els refugiats

Durant tot el mes de Setembre es pot visitar l'exposició "Refugiats, l'odissea cap a Europa", del fotògraf Sergi Cámara

Aquesta família de refugiats sirians, a Hongria, forma part de l'exposició
Aquesta família de refugiats sirians, a Hongria, forma part de l'exposició | Sergi Cámara
Redacció NacióGarrotxa
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:58h
La biblioteca Marià Vayreda d'Olot mostra durant tot el mes de setembre l'exposició Refugiats, l'odissea cap a Europa del fotògraf vigatà Sergi Càmara, col·laborador de NacióDigital. La tria d'imatges expliquen les rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d'una nova vida, lluny dels conflictes bèl·lics que sacsegen els seus països. 

L'exposició busca sensibilitzar l'opinió pública catalana sobre les situacions a les quals milers de refugiats han de fer front i coincidint amb la conjuntura actual, en què molts d'ells han de venir a Catalunya. Cámara ha viatjat a diversos punts conflictius per captar l'èxode de refugiats: les illes gregues de Lebos i Kos, prop de Turquia i un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.

Durant tot el setembre, la biblioteca també proposa una selecció de llibres per aprofundir més sobre el drama dels refugiats. 

Acte inaugural, dijous a la tarda

El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i el Consell Municipal de Cooperació d'Olot inauguraran l'exposició aquest dijous dia 1 de setembre, amb un acte a la plaça Móra, a les set de la tarda. La inauguració comptarà amb Jamal Waez, un jove originari d'Alep que explicarà el seu testimoni amb tot el que va haver de fer fins a assolir l'estatus de refugiat.

Sergi Cámara (Vic, Osona, 1970) ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional als moviments migratoris i als desplaçaments forçats per la guerra, en llocs com Colòmbia, Sudan del Sud, el Marroc, Mali, Ruanda o el Iemen. Una part important de la seva feina també mostra les vulneracions dels drets humans a la tanca de Melilla, tasca que porta realitzant des de 2004. 

Treballa de manera independent per a organitzacions i institucions. El seu objectiu és aprofundir en els temes, dedicar-los el temps necessari per aconseguir una visió global i completa en cada reportatge. Part de la seva feina ha estat publicada per NacióDigital.
Arxivat a