L'Ésdansa bat rècord de públic i supera la barrera dels 10.000 espectadors

La 34a edició del festival de dansa tradicional de Les Preses ha volgut destacar les companyies que innoven en el camp de la dansa tradicional |  Unes 800 persones veuen sortir el sol des de dalt del volcà Racó, al ritme dels tambors sagrats de Burundi

Els tambors sagrats de Burundi ressonant al volcà Racó
Els tambors sagrats de Burundi ressonant al volcà Racó | Martí Albesa (Ésdansa)
Redacció NacióGarrotxa
29 d'agost del 2016
Actualitzat el 02 de setembre a les 16:15h
El festival Ésdansa de les Preses tanca la 34a edició assolint un nou rècord de públic. Per primer cop el certamen supera la barrera dels 10.000 espectadors. Destaca la gran afluència a les Nits Ésdansa, que han congregat un 13% més de públic que l'any passat, amb una mitjana de 1.000 persones diàries. 

Una de les activitats més singulars d'aquesta edició ha estat la rebuda del dia a dalt del volcà Racó de les Preses. Unes 800 persones van pujar-hi el diumenge abans de les 7 del matí, per veure la sortida de sol mentre sonaven els tambors sagrats de Burundi. La Nit de dansa tradicional del dissabte va tornar a exhaurir totes les localitats i va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila. 

L'Ésdansa d'aquest any ha volgut posar especial atenció amb aquelles companyies que innoven en la dansa tradicional, amb la voluntat de mostrar que la dansa tradicional no està renyida amb les altres disciplines. És el cas, per exemple, dels bascos Kukai Dantza que va representar Gelajauziak i Oskara el dijous i divendres a la nit. El director del festival, Jordi Fosas, creu que aquesta aposta ha portat un públic nou i diferent al festival que s'ha sumat als espectadors fidels d'any rere any. 

Consolidació de l'oferta formativa

L'organització també valora molt positivament els tallers Ésdansa't i asseguren que s'han acabat convertint en un vertader campus de formació en dansa tradicional. Augmenta el nombre d'inscrits i, a més, cada vegada més persones opten per inscriure's a tots els que es fan, com si d'un stage formatiu es tractés. 

El Petit Ésdansa't ja havia exhaurit les places una setmana abans de començar. Nens i nenes d'arreu de comarca han après a ballar les danses tradicionals de les diferents parts del món. 
Arxivat a