La Botiga al Carrer celebra el 30è aniversari amb una exposició fotogràfica

Olot va ser el primer lloc a Catalunya on les botigues van vendre els seus productes amb taules a davant dels establiments

Exposició dels 30 anys de la Botiga al Carrer, al pati de l'antic hospital
Exposició dels 30 anys de la Botiga al Carrer, al pati de l'antic hospital | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
26 d'agost del 2016
Actualitzat el 01 de setembre a les 9:25h
La Botiga al Carrer d'Olot està d'aniversari. Aquest dissabte celebra els 30 anys des que el 29 d'agost de 1987 els comerciants de la ciutat van decidir treure el gènere a davant de les botigues, com a colofó final de les rebaixes. Va ser la primera població en Catalunya en fer-ho i des de llavors pràcticament totes les ciutats han incorporat aquesta pràctica dins el seu calendari comercial. 

Per celebrar els 30 anys de la Botiga al Carrer, l'Associació de Comerciants d'Olot ha instal·lat una exposició fotogràfica al pati de l'antic hospital, que es podrà veure fins al 4 de setembre. Serà el preludi d'una altra exposició més extensa que muntaran aquesta primavera al pati de l'Hospici. Aquesta mostra serveix també per comprovar l'evolució que ha patit Olot a nivell arquitectònic i també recordar alguns comerços que han abaixat la persiana i d'altres que s'han creat a les últimes dècades. 
 

Fins al 4 de setembre es podrà visitar l'exposició dels 30 anys de la Botiga al Carrer. Foto: Andreu Oliveras


El president de l'ACO, Jordi Rovira, ha volgut recordar la feina de totes aquelles persones que s'han implicat en les diferents associacions de comerciants que hi ha hagut a Olot als últims 30 anys. Rovira ha criticat que determinades marques comerciants que darrerament s'han instal·lat a la ciutat no formin part de l'associació: "Algunes franquícies i comerços han apostat per instal·lar-se a la ciutat i no volen saber res de l'associació. Això suposa un greuge comparatiu". 
Arxivat a