Runa dolça del Nucli Antic, per conscienciar que cal preservar el barri

Els veïns aprofiten la festa del Barri Vell per incidir en la importància de portar-hi vida i actuar-hi perquè no caiguin més habitatges

Veïns del Nucli Antic reclamen actuacions al Barri Vell d'Olot
Veïns del Nucli Antic reclamen actuacions al Barri Vell d'Olot | Andreu Oliveras
24 d'agost del 2016
Actualitzat el 30 d'agost a les 16:30h
L'Associació de Veïns del Nucli Antic i la penya AOAPIX distribuiran 60 quilos de "runa dolça del Nucli Antic" repartida amb 2.000 caixes. És la manera que han trobat per conscienciar als olotins de la importància de preservar el Barri Vell. "Som responsables tots els olotins que veiem que cau i ningú hi fa res", opina en Jaume Moliné de l'AOAPIX. 

Les caixes es repartiran aquest cap de setmana coincidint amb la festa major del barri i es podrà trobar també a les botigues del Nucli Antic. Els veïns demanen una atenció especial per un barri que diuen que "ens cau a sobre". Per això penjaran una pancarta amb el lema Fem bategar el cor de la ciutat a tocar de la plaça Major. 

Des que va caure part d'una casa al carrer Lliberada Ferrarons, i després de la manifestació en defensa del Nucli Antic, els veïns han mantingut diverses reunions amb l'Ajuntament d'Olot per veure com es pot arreglar el Barri Vell. Segons ha pogut saber NacióGarrotxa, les trobades a hores d'ara encara no han arribat a cap acord per dur a terme accions concretes.

Divendres i dissabte, festa del Barri Vell

La festa del Nucli Antic començarà divendres a la tarda i durarà tot dissabte. Entre els actes destaquen un concurs de dibuix infantil, el ball del Santo Negro, la batalla de globus d'aigua i una botifarrada popular. A més, l'AOAPIX també organitza la segona tirada de baldufa a les pistes de la plaça Campdenmàs, que acabarà amb un berenar popular de pa amb oli i xocolata. 
Arxivat a