Les Festes del Tura estrenen un espai dedicat a les famílies

Els gots d'aquest any volen lluitar contra l'homofòbia amb el lema "Estimar és una festa" | El correfoc canvia el recorregut i acabarà a l'interior de la plaça de braus

Gots reutilitzables contra l'homofòbia, a les Festes del Tura 2016
Gots reutilitzables contra l'homofòbia, a les Festes del Tura 2016 | Andreu Oliveras
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:29h
Les Festes del Tura 2016 estrenen l'espai Carica-Tura, on cada tarda del 7 a l'11 de setembre s'hi realitzaran diverses activitats pensades per a totes les famílies. A la plaça del Puig del Roser és on acabarà la cercavila infantil, on hi tindran lloc els espectacles de Rialles i on també s'hi faran diversos tallers com el de construir capgrossos. 

"Si bé les Festes del Tura sempre han programat activitats familiars i infantils, teníem ganes d'establir un lloc de referència. Un espai on cada tarda hi haurà activitats familiars i infantils i on volem que la gent s'apropi a veure què hi ha cada dia", explica el director de les Festes del Tura 2016, Jordi Serrat. 

Gots reutilitzables contra l'homofòbia

Els gots d'aquestes festes volen trencar una llança contra l'homofòbia. Amb el lema Estimar és una festa mostra un cavallet i un cabeçut festejant. El regidor de festes, Josep Berga, explica que l'Ajuntament d'Olot ha volgut introduir un element educatiu relacionat amb els drets civils i han escollit el de la diversitat sexual, relacionat amb l'exposició Identitats ImPossibles que es pot veure al Museu dels Sants. El dibuix l'ha elaborat la Marina Faja, de 14 anys, alumna de l'Escola Municipal d'Expressió.
 

Representants de la comissió de festes i de les entitats que organitzen les Festes del Tura. Foto: Andreu Oliveras


Una altra de les novetats d'aquestes festes és el correfoc, que canvia de recorregut. Aquest any acabarà a l'interior de la plaça de Braus, on els diables de Pim Pam Pum Foc! representaran l'espectacle Romeu i Julieta. Dissabte 10 de setembre, a dos quarts d'onze de la nit, sortirà el correfoc de la plaça Campdenmàs i passarà pels carrers dels Sastres i Macarnau fins arribar a la plaça de Braus. A la mateixa hora s'obriran les portes de la plaça per tots aquells que vulguin veure l'espectacle des de les grades. 

150 activitats gratuïtes durant cinc dies

Amb un pressupost de 250.000 euros, les Festes del Tura programen 150 actes gratuïts repartits durant cinc dies al centre d'Olot. La festa major d'Olot és possible gràcies a les nombroses penyes i entitats que col·laboren en l'organització d'activitats. 13 persones s'han apuntat a la crida de voluntaris impulsada per l'ajuntament

Els 17.000 programes en paper es començaran a repartir demà als diferents barris de la ciutat, acompanyats de la revista Entura't. Des d'avui ja està disponible la versió digital i els usuaris poden descarregar-se o actualitzar l'aplicació per a mòbils, que aquest any incorpora, a més del programa d'actes, fotografies i vídeos dels grups musicals convidats. 
 

Programa d'actes de les Festes del Tura 2016

Arxivat a