Olot subvencionarà el lloguer de pisos d'estudiants al Barri Vell

Un dels objectius és portar vida al Nucli Antic, omplint-lo de joves matriculats als centres olotins | La mesura també vol servir perquè els propietaris mantinguin els habitatges en condicions

Olot vol que els estudiants omplin de vida el Barri Vell
Olot vol que els estudiants omplin de vida el Barri Vell | Martí Albesa
18 d'agost del 2016
Actualitzat el 24 d'agost a les 17:30h
L'Ajuntament d'Olot subvencionarà als propietaris que lloguin els seus pisos del Nucli Antic als estudiants que estan matriculats a la ciutat. Segons explica el regidor d'habitatge, Josep Berga, la mesura té una doble finalitat: "Es busca portar vida al Barri Vell facilitant que els estudiants resideixin a Olot entre setmana, a més també serveix perquè els propietaris d'edificis del Barri Vell trobin incentius per mantenir els pisos en condicions". 

El consistori es compromet a subvencionar en 100 euros mensuals a cadascun dels habitatges. A més, també pagarà el cost de les obres per posar el pis amb condicions, amb un màxim de 800 euros. Un dels requisits per acollir-se a l'ajuda, a part de comptar amb un estudiant entre els llogaters, és que l'habitatge estigui en perfectes condicions. 

L'ajuda serveix per tots aquells pisos inclosos dins el Barri Vell, des de la Roda Sant Bernat fins al carrer Lorenzana i de la plaça del Palau a l'església de Sant Esteve. El preu del lloguer no pot superar els 4,20 euros per metre quadrat, la qual cosa equival que un pis de 90 metres quadrats no pot costar més de 378 euros als llogaters.

El període per presentar les sol·licituds comença el 20 de setembre i finalitza el 31 d'octubre. L'ajuntament ha reservat 10.000 euros per la mesura, però no descarta augmentar la partida si la mesura té èxit. Calculen poder subvencionar a set habitatges, que podrien donar servei a una vintena d'estudiants. 

Joves d'arreu de Catalunya estudien a la Garrotxa

Un 56% dels estudiants enquestats per l'Ajuntament d'Olot viuen fora de la ciutat. D'aquests, un de cada cinc prové d'algun altre municipi de la Garrotxa. La resta vénen cada dia des d'alguna altra comarca, segons una enquesta que l'Institut Municipal de Promoció ha passat a 230 alumnes dels cicles formatius de l'Escola d'Art i l'Institut la Garrotxa. 
Arxivat a