El 30 d'agost s'obren les inscripcions per participar al 8è Concurs de Paelles

El concurs tindrà lloc el divendres 9 de setembre, al passeig de la Muralla | El lema de l'AOAPIX d'aquestes festes és "fuet de festes" i la penya promet repartir 5.000 fuets

Redacció NacióGarrotxa
16 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:26h
Falten només dues setmanes per inscriure's al vuitè Concurs de Paelles de les Festes del Tura, organitzat per la penya AOAPIX. El dia 30 d'agost a les 00.00h, les colles que hi vulguin participar podran omplir la fitxa des del web de l'AOAPIX. El concurs tindrà lloc el divendres dia 9 de setembre, al passeig de la Muralla. 

Igual que els altres anys, les colles hauran de portar els aliments, el material necessari per cuinar l'arròs com per exemple la paella i el fugonet i també les estovalles, plats i tot el parament de la taula. A partir de les vuit del vespre els xefs podran començar a cuinar les paelles i a les deu de la nit el jurat tastarà les diferents propostes. 

Els premis es donaran a conèixer després de sopar. El jurat reconeixerà les tres millors paelles, la taula més ben parada i el cuiner millor guarnit. L'any passat, 1.153 persones van participar al Concurs de Paelles, repartides entre 45 colles. Les inscripcions es van exhaurir en menys de 24 hores. Els grups Sra Karma i Tarraco Surfers tocaran durant el sopar i després del veredicte del jurat. 

Marranada el divendres i dissabte de festa major

La Marranada, un altre dels actes que organitza l'Aoapix per la festa major olotina, se celebrà el divendres 9 i el dissabte 10 de setembre. La penya ha organitzat el concurs Porta tu un marrà, perquè qui ho vulgui tingui la possibilitat d'embestir els corredors des de darrera dels animals de fibra de vidre. Els corre-mosques de Girona i els salmatins Sisepuede, seran els convidats dels dos encierrus de marrans.
 

Un dels participants al XVI concurs de llançament de Pinyol d'Oliva. Foto: Martí Albesa


El Porc i el Xai ballarà el dimecres 7 de setembre després del pregó i el dijous dia 8 a les vuit del vespre, a la plaça Campdenmàs. El campionat mundial de llançament de Pinyol d'Oliva serà el dijous 8 de setembre, a la plaça del Rector Ferrer. El lema d'aquest any de l'AOAPIX és Fuet de festes i, per això, repartirà 5.000 fuets entre els olotins. La penya anima a tothom a penjar la bandera d'Olot als balcons, amb motiu de la festa major. 
 

Galeria de Fotos Concurs de Paelles 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Concurs de Paelles 2014 (Martí Albesa)

Arxivat a