La resposta de la Vall d'en Bas sobre la variant de les Preses

L'Ajuntament es mostra preocupat per les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació que no s'escauen amb la seva posició

Redacció
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:34h
L'Ajuntament de la Vall d'en Bas es mostra preocupat per les informacions que han aparegut en alguns mitjans de comunicació, que asseguren que no s'escauen amb la seva posició respecte a l'anomenada variant de les Preses i la proposta de construcció de dues rotondes a la travessa de la carretera c-152.

En relació a la variant el consistori assegura que treballa perquè el seu traçat afecti el menys possible els valors naturals, paisatgístics, mediambientals i agraris del territori. A més, expliquen que se cenyeixen als punts del pacte subscrit entre els alcaldes de la Vall d'en Bas, les Preses i Olot, el qual planteja una carretera amb una secció d'un únic carril de circulació per cada sentit, entre altres aspectes.

L'Ajuntament assegura que "voldria continuar en aquesta mateixa línia per trobar una solució a la problemàtica que fa dècades que no s'ha solucionat i no es poden crear falses expectatives". A més, destaquen que en qualsevol dels casos cal ser conscients que la variant no serà una realitat fins d'aquí a uns anys.

La construcció de les rotondes va ser una proposta de l'Ajuntament de les Preses per millorar les condicions de circulació i seguretat de la travessia urbana. Sobre això, el consistori de la Vall d'en Bas assegura que van acceptar en atenció als criteris exposats i als estudis efectuats per la Generalitat, tal com van explicar al veïnat de la zona que quedaria més afectada per aquesta construcció, la de Verntallat.

És per aquest motiu que ara el consistori lamenta que les Preses hagi canviat de posició de manera unilateral, tot i que la respecten, i reclamen el mateix respecte vers el municipi.