Noves millores a la xarxa elèctrica de la Garrotxa

Endesa substitueix les bateries dels dispositius que permeten localitzar incidències sobre el terreny a dues línies elèctriques de mitjana tensió

Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:18h

L'actuació millora el servei a 2.700 clients repartits entre els municipis d'Olot, Santa Pau, Riudaura i la Vall d'en Bas. Foto: Adrià Costa
 

L'empresa elèctrica Endesa ha substituït les bateries dels dispositius que permeten localitzar incidències sobre el terreny a dues línies elèctriques de mitjana tensió, situades a la comarca de la Garrotxa. Aquest canvi beneficia un total de 2.700 clients dels municipis d'Olot, Santa Pau, Riudaura i els pobles de La Pinya, Sant Privat d'en Bas, Sant Esteve d'en Bas i el Mallol, que formen part de la Vall d'en Bas.

Les bateries que s'han canviat eren les dels detectors d'incidències ubicats a dues línies de mitjana tensió de la comarca de la Garrotxa. Es tracta d'una línia de 40 quilòmetres i d'una altra de 26, les quals la majoria de trams són aeris. Al llarg d'aquestes dues línies hi ha instal·lats un total de 30 detectors.

Aquest dispositiu emet un senyal lluminosa en cas de qui hi hagi qualsevol incidència amb la línia, per la qual cosa els tècnics desplaçats sobre el terreny poden veure i localitzar més fàcilment on han d'actuar. Els detectors que s'han instal·lat són un per fase, cosa que permet detectar el problema i així minimitzar els trams d'afectació. Aquests treballs s'han realitzat mitjançant un equip de treball en tensió, per a no interrompre així el servei als clients en cap moment.