Veïns de les Preses presenten una moció per evitar la construcció de les rotondes

Un grup de presencs recull 500 signatures per descartar definitivament el projecte | Reclamen una variant de forma urgent

Travessera de la C-152, a Les Preses.
Travessera de la C-152, a Les Preses. | Martí Albesa
Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:02h
La majoria dels veïns de les Preses s'han mostrat contraris a la construcció d'una rotonda a la travessera de la C-152, a l'extrem més proper a la ciutat d'Olot. Per aquest motiu s'han mobilitzat penjant pancartes a la carretera i als balcons de les cases del poble, i han recollit més de 500 signatures que donen suport a la reivindicació de no considerar la construcció de les dues rotondes com a solució als problemes de mobilitat que pateix el municipi.

És per això que el grup de veïns ha entrat una proposta de moció a l'Ajuntament per tal que sigui aprovada en aquest Ple de demà dimecres, juntament amb totes les signatures recollides. "Considerem que l'aprovació d'aquesta moció, per part de la totalitat dels regidors que formen el Ple, significaria una unitat davant l'administració competent per tal de reclamar la necessitat de tenir una variant de manera urgent, i que es descarti definitivament el projecte de les rotondes", assegura la plataforma veïnal en un comunicat.

Cada dia 13.000 vehicles travessen les Preses

Més de 13.000 vehicles passen diàriament per la travessera de les Preses, un 11% dels quals són camions. Les cues en dies punta i cap de setmana són la tònica habitual. Mentre no es construeix la variant que ha de treure el trànsit de l'interior del municipi, la solució que proposava el departament de Territori era construir una rotonda a banda i banda del poble per prohibir els girs a l'esquerra. D'aquesta manera, asseguren, el trànsit seria molt més fluid.