El Govern licita les obres d'ampliació del Pont de Salt de Sant Joan les Fonts

Costaran 889.000 euros i afavoriran la seguretat d’aquest tram de carretera que no disposa de voreres | Els treballs començaran abans de finals d'any i duraran sis mesos

L'ampliació del Pont del Salt és una necessitat pels veïns de Sant Joan
L'ampliació del Pont del Salt és una necessitat pels veïns de Sant Joan | AJSLF
Redacció NacióGarrotxa
04 de juliol del 2016
Actualitzat el 11 de juliol a les 17:41h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de millora i eixamplament del Pont del Salt, un tram de 375 metres de la GI-522 que connecta Sant Joan les Fonts amb la Canya. Els treballs tenen un pressupost de 889.000 euros i afavoriran la seguretat d’aquest tram de carretera que no disposa de voreres i els vianants han de passar per la calçada. Es preveu que les obres arrenquin abans de finals d’any i s’allarguin uns sis mesos.

L’estructura té una longitud de 43 metres i està formada per tres arcs. Des del Departament de Territori han previst que passi dels 6,5 metres actuals als 11 metres d’amplada. D’aquesta manera, la circulació per a vinents i vehicles serà més còmode i amb millors condicions de seguretat. 

També es construirà un mur d’escullera de 100 metres de longitud, un itinerari per a vianants al costat de la carretera, la pavimentació de tot el tram, la construcció d’elements per facilitar el drenatge de la carretera, abalisament, barreres de seguretat i senyalització. També es reposaran tots els serveis afectats i es faran obres complementàries de canalitzacions de serveis. 

Durant els mesos que durin els treballs caldrà tallar completament el trànsit per aquest pas i l'ajuntament està ultimant les vies alternatives per on haurà de passar el transport públic que connecta regularment el municipi amb Olot i Girona.

Reforma pendent des del 2009

La millora del Pont del Salt és un projecte que el Govern arrossega des del 2009, quan va redactar un projecte de pavimentació de la carretera que connecta la Canya amb Castellfollit de la Roca. En aquell moment, però, les retallades van enviar l'obra a un calaix a l'espera que hi hagués més diners a les arques de la Generalitat. A finals del 2015, el departament de Territori va prometre al municipi que aquest any faria les obres.