«The Guardian» dedica un reportatge a La Fageda

El diari britànic explora la història d'aquest projecte empresarial de la Garrotxa

Redacció
03 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:01h
La Fageda continua creant ocupació
La Fageda continua creant ocupació | La Fageda
El projecte empresarial de la Fageda ha estat el motiu d'un reportatge del diari The Guardian. El diari destaca que la cooperativa convertida en fundació ha aconseguit crear una empresa rendible i donar feina a les persones amb malalties mentals cròniques  discapacitat intel·lectual.

L'article repassa la biografia del fundador de la Fageda, Cristòbal Colon, el psiquiatre que es va convertir en empresari per realitzar una experiència pilot per mirar de treure els malalts mentals dels hospitals psiquiàtrics.

The Guardian explica que l'experiment ha resultat un èxit, sobretot amb la venda de productes làctics: iogurts, mató i melmelada, i més de 300 persones, entre treballadors i persones ocupades. Tot i que també repassa els negocis fallits de la companyia. Acaba recordant que s'està recollint fons per crear un documental sobre La Fageda.