Llibres de Batet recull les millors gorgues i salts d'aigua de la Garrotxa

El llibre vol descobrir racons de la comarca poc coneguts i alhora ajudar a desmassificar aquelles zones de bany on a l'estiu no hi cap ni una agulla

Ramon Roura, amb l'editora Àgata Losantos
Ramon Roura, amb l'editora Àgata Losantos | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:52h
L'editorial garrotxina Llibres de Batet dedica el segon volum de la col·lecció Els imperdibles de la Garrotxa als gorgs de la comarca. Ramon Roura firma el llibre 23 gorgues i recorreguts d'aigua, un recull de 23 punts on anar a gaudir del riu. El llibre vol ser una guia pràctica per "ajudar a desmassificar determinades zones de la Garrotxa", segons explica Ricard Sargatal, co-editor de l'obra.

Aquests 23 recorreguts passen per més de 40 gorgues i salts d'aigua, amb la voluntat que si a un dels punts hi ha molta gent, el lector pugui seguir caminant fins a trobar-ne un altre de més tranquil. A més, com subratlla Àgata Losantos, co-editora del llibre, tots els punts d'interès van acompanyats d'informació pràctica com per exemple si és apte pel bany, si hi toca el sol o si s'hi pot anar en família. 

 
Ramon Roura és un expert en les gorgues de la comarca. Des de fa vuit anys actualitza regularment el blog gorguesgarrotxa.blogspot.com, amb més de 90 entrades referents a gorgs i salts d'aigua de la Garrotxa. Per fer el llibre, la selecció s'ha basat en el recorregut que cal fer per arribar-hi. "No és un llibre que només hi hagi fotos de les gorgues, sinó que també n'hi ha de la caminada", explica Roura. 

El propi autor és el responsable tant de les fotos com dels textos que apareixen al llibre. A més, cada recorregut va acompanyat d'un mapa perquè tothom hi pugui arribar fàcilment i sàpiga també quanta estona hi ha de caminada. 23 gorgues i recorreguts d'aigua es presentarà aquest dissabte, a les 12 del migdia, al pati de l'antic hospital d'Olot. A partir de dissabte ja es podrà trobar a les llibreries de la ciutat i al web de l'editorial.
Arxivat a