ERC guanya les eleccions espanyoles a la Garrotxa per 45 vots de diferència

CDC queda relegada a la segona posició amb un 31% dels sufragis | Podem s'enfila a la tercera posició, amb més de 1.000 vots més que els socialistes

Olotins, votant aquest matí en un dels col·legis electorals
Olotins, votant aquest matí en un dels col·legis electorals | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
27 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:04h
Esquerra Republicana guanya les eleccions a la Garrotxa amb 7.910 vots i un 31,65% dels sufragis. Són 45 vots més que Convergència Democràtica de Catalunya, que havia guanyat les anteriors eleccions espanyoles a la comarca sota la marca de Democràcia i Llibertat. L'olotí Jordi Xuclà ha perdut a la seva ciutat i també al conjunt de la comarca.

En tercer lloc a la Garrotxa ha quedat En Comú Podem, que amb 3.486 vots (13,95%) creix respecte fa mig any. Els socialistes segueixen perdent suports i del desembre amb ara han tret quasi 300 vots menys. A la Garrotxa el PSC ha quedat quart amb 2.429 vots i un 9,72% dels sufragis. En cinquè lloc ha quedat el Partit Popular, amb 1.603 vots (6,41%), que obté prop de 100 vots més que a les anteriors eleccions. Ciutadans queda relegat a l'últim lloc amb 928 vots (3,71%). 

ERC, primera força a 11 municipis

Per municipis, ERC ha guanyat a 11 poblacions:Argelaguer, Castellfollit de la Roca, Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix, Olot, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Tortellà i la Vall d'en Bas.

CDC es manté com a primera força a vuit municipis: Besalú, Les Planes d'Hostoles, Les Preses, Sant Aniol de Finestres, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i la Vall de Bianya.

A Sales de Llierca i Beuda la força més votada és En Comú Podem.

A la demarcació de Girona, també ha guanyat ERC que s'emporta dos diputats, els mateixos que CDC. En Comú Podem queda tercer amb un diputat i el PSC quart amb un altre diputat.