El ple d'Olot ratifica per unanimitat la prohibició dels correbous

Els grups de l'oposició critiquen les problemàtiques de determinades persones per poder votar

Unanimitat dels regidors del ple d'Olot en prohibir els correbous
Unanimitat dels regidors del ple d'Olot en prohibir els correbous | Martí Albesa
16 de juny del 2016
Actualitzat el 27 de juny a les 17:10h
Tots els 21 regidors de l'Ajuntament d'Olot han votat a favor de deixar d'organtizar els correbous, després de la clara victòria dels animalistes a la consulta ciutadana de la setmana passada. És el tràmit que feia falta per donar garanties legals a una consulta que no era vinculant. 

Tot i votar a favor, els grups de l'oposició han picat la cresta a l'equip de govern sociovergent pels problemes van patir diversos ciutadans en no rebre els codis necessaris per participar. 139 persones es van apropar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà reclamant que els en generessin un de nou. "Tot allò que impedeix la consulta no és menor si l'objectiu és consultar", opina la portaveu de la CUP, Mireia Tresserras. 
 

Esquerra Republicana ha criticat el funcionament de la consulta dels correbous. Foto: Martí Albesa


Més divergències hi ha hagut en ratificar els resultats de la segona pregunta de la consulta, referent a la variant. Aquest punt s'ha apovat amb els vots a favor de CiU, el PSC i ERC i l'abstenció de la CUP. Olot en Comú, en canvi, hi ha votat en contra. L'oposició en bloc s'ha tornat a mostrar molt crítics tant amb el redactat de la pregunta com amb el fet que no hi hagi hagut cap debat al respecte. 

Lluís Juncà, d'Esquerra Republicana, recrimina que s'haguessin barrejat els dos temes en una mateixa consulta. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha reiterat que la consulta no feia referència a cap model de variant, sinó que només demanava per la seva urgència. Segons ell, el motiu d'incloure-la es deu a la voluntat "d'afavorir la participació". 
Arxivat a