Joan Jordi Miralles guanya el 50è premi Marian Vayreda de narrativa

Carme Cruelles s'endú el Joan Teixidor de poesia i Francesc Puigpelat el premi de novel·la juvenil

Miralles, Puigpelat i Cruelles són els tres guanyadors dels Premis Ciutat d'Olot
Miralles, Puigpelat i Cruelles són els tres guanyadors dels Premis Ciutat d'Olot | Helena Aguilar Mayans
Redacció NacióGarrotxa
11 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:13h
Joan Jordi Miralles guanya el 50è premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa, el guardó més important dels Premis Literaris ciutat d'Olot. El jurat ha distingit la seva obra La intimitat de les bèsties, un recull de relats, ambientats a l'actualitat. Margarida Casacuberta, membre del jurat, destaca com Miralles retrata "vides petites de personatges quotidians amb una punta de misteri". L'obra presenta una visió del món descarnada i real.

El premi Marian Vayreda consta de 10.000 euros i la publicació de la novel·la per part de l'editorial Empúries. Miralles (Osca, 1977) ja ha publicat diverses novel·les com L'Altíssim, L'úter de la balena i Una dona meravellosa

Francesc Puigpelat, premi Novel·la Juvenil

El premi de Novel·la Juvenil, valorat amb 4.500 euros més la publicació de l'obra guanyadora per part de l'editorial Llibres del Segle, se l'ha emportat la novel·la L'àliga perduda dels nazis de l'escriptor i periodista balaguerenc Francesc Puigpelat, una de les firmes d'opinió de NacióDigital. L'obra és una història d'intriga i i misteri ambientada a l'Alemanya dels anys 60 i narra la troballa d'una relíquia romana per part d'un grup neonazi.  

Finalment, el 50è Joan Teixidor de poesia ha recaigut en Carme Cruelles i el seu recull d'haikús Delta. Cruelles ha reivindicat la poesia en el seu discurs d'agraïment: "La poesia arrossega l'estigma de ser críptica i poc popular, però només cal trobar un bon vers i mai més podreu sortir de la bona lírica". Carme Cruells guaya 2.000 euros i l'editorial Viena Edicions publicarà la seva obra. 

En total 146 treballs s'han presentat als premis Ciutat d'Olot 2016. Abans de l'acte de lliurement, el públic assistent al Museu dels Sants ha pogut veure l'espectacle Paraules d'amor, de Joan Ollé.

 
Arxivat a