Comença la consulta sobre els correbous i la variant

Fins el 7 de juny a les vuit del vespre els 29.068 veïns d'Olot majors de 16 anys podran respondre a les preguntes: "Olot ha de deixar d'organitzar correbous" i "Consideres la variant d'Olot una obra urgent i prioritària?"

Captura de pantalla de l'accés a la consulta de l'Ajuntament d'Olot sobre els correbous
Captura de pantalla de l'accés a la consulta de l'Ajuntament d'Olot sobre els correbous | NacióGarrotxa
Redacció NacióGarrotxa
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:46h
Des d'avui a les vuit del matí ja es pot votar a la consulta ciutadana organitzada per l'Ajuntament d'Olot referent als correbous i la variant. Un total de 29.068 veïns d'Olot majors de 16 anys poden respondre a les preguntes "Olot ha de deixar d'organitzar correbous?" i "Consideres la variant d'Olot una obra urgent i prioritària?".

Les dues preguntes es podran respondre amb un "sí", un "no" i "en blanc". Els resultats provisionals es faran públics el dimarts de la setmana que ve a les vuit del vespre, tan bon punt s'acabi el termini de votacions. 

Totes aquelles persones que hagin complert els 16 anys abans de l'1 de juny haurien d'haver rebut a casa la contrasenya personalitzada per poder votar, conjuntament amb el seu número de DNI. En cas contrari, poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Olot i els en generaran una altra. 

Votació electrònica a través del web municipal

Per votar només cal accedir a l'espai de la consulta enllaçat al web de l'Ajuntament d'Olot. Cada persona podrà votar tantes vegades com vulgui, però només comptarà l'última de les respostes enregistrades.

A més, tots aquells que no tinguin ordinador a mà o no s'aclareixin amb la informàtica poden anar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a la Biblioteca Marià Vayreda, l'Institut Municipal de Promoció, l'Institut Muncipal d'Educació, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa o l'Hospital d'Olot, on hi haurà un tècnic que els ajudarà a fer els tràmits. També els regidors d'Esquerra Republicana han anunciat que al seu local hi haurà una persona que ajudarà a votar a qui ho sol·liciti.

Màximes garanties de seguretat respecte als vots

El responsable de l'empresa que porta tot l'operatiu de la consulta assegura que s'han pres les màximes precaucions per blindar-se davant de possibles atacs informàtics i que en tot moment es garantirà el secret del vot. "Ni nosaltres mateixos podem saber què ha votat cadascú", explica Jaume Mateu de l'empresa Muneval. 
Arxivat a