22 mesos de presó per a un home que va amenaçar la dona amb un ganivet a Olot

El juliol del 2014 els Mossos van haver de disparar trets a l'aire per dissuadir l'assaltant | L'acusat s'enfrontava a una condemna de 19 anys per un intent d'assassinat i un homicidi en grau de temptativa

ACN
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:27h

Bloc de pisos d'Olot on van passar els fets el juliol del 2014. Foto: Andreu Oliveras


Fiscalia, acusació particular i defensa han pactat una pena d'1 any i 10 mesos de presó i 18 dies de localització permanent per a un veí d'Olot, Jatinder Singh, que va amenaçar la seva exparella amb un ganivet el 13 de juliol del 2014. Inicialment, s'enfrontava a una pena de 19 anys de presó per intentar assassinar la dona i per voler assestar ganivetades a un amic d'ella, que havia anat al pis per ajudar-la a recollir les seves coses. Durant el judici, que s'ha fet aquest dilluns a l'Audiència de Girona, l'acusat ha reconegut els fets i ha assegurat que en cap moment va tenir intenció de ferir ni de matar ningú, sinó que només intentava convèncer la dona perquè no l'abandonés. L'agressivitat de l'acusat va obligar els Mossos d'Esquadra a disparar diversos trets a l'aire per dissuadir-lo.

Cap a quarts de vuit del vespre del 13 de juliol del 2014 la seva exparella va anar al pis que havien compartit a Olot a recollir les seves coses. La dona, que temia que l'acusat es podia posar violent arran de la separació, anava acompanyada d'un amic. A fora de l'immoble, hi havia una patrulla dels Mossos d'Esquadra a punt per intervenir si es produïa algun altercat. 

Quan la víctima va arribar al pis, Jatinder Singh l'estava esperant i li va començar a demanar perdó i a pregar-li que li donés una altra oportunitat. Segons ha reconegut l'acusat al judici, quan la dona s'hi va negar, es va "desesperar" i va anar a agafar un ganivet a la cuina. "No tenia intenció de matar-la ni lesionar-la, només la volia convèncer perquè no em deixés", ha explicat el processat al judici. 

Amb el ganivet, va amenaçar la víctima i també va intimidar l'amic que l'acompanyava. Finalment, va ser l'amic qui va aconseguir reduir i desarmar l'agressor. Durant l'amenaça i el forcejament, els crits van posar en alerta els agents dels Mossos d'Esquadra que estaven a l'exterior, que van decidir disparar diversos trets a l'aire per dissuadir l'agressor. Un dels trets va impactar contra la finestra d'un pis veí i va provocar desperfectes per valor de 104,06 euros.

Acord de rebaixa de la pena

Com que l'acusat ha reconegut els fets però ha assegurat que no tenia intenció d'acabar amb la vida de la seva exparella ni de l'amic, la fiscal, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena. 

Segons l'acord, condemnaran Singh a 1 any i 10 mesos de presó per un delicte d'amenaces i li imposaran 19 dies de localització permanent per dues faltes de lesions, amb un agreujant de parentiu i un atenuat d'obcecació. En matèria de responsabilitat civil indemnitzarà la víctima amb 1.027 euros per les ferides i els danys morals i també pagarà 104,06 euros al seu veí pels desperfectes del tret a la finestra.

Inicialment Jatinder Singh s'enfrontava a una pena de 19 anys de presó per un intent d'assassinat i un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Per aquesta acusació, porta des del moment dels fets en presó preventiva. El seu advocat, Carles Monguilod, ha demanat, tenint en compte l'acord al qual han arribat les parts, que el deixin immediatament en llibertat.
Arxivat a