Cara a cara entre partidaris i detractors d'abolir els correbous a Olot

La defensa dels drets dels animals topa amb una tradició de quasi 400 anys | El patiment o no de l'animal és un dels punts més espinosos del debat

Cara a cara entre partidaris i contaris als correbous, aquest vespre a Olot
Cara a cara entre partidaris i contaris als correbous, aquest vespre a Olot | Martí Albesa
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:23h
Quan falta just una setmana perquè comenci la consulta sobre els correbous a Olot, un centenar de persones s'han acostat a la plaça del Torín, a davant de la plaça de braus, per escoltar en directe el debat entre els partidaris i detractors d'abolir les curses. Ràdio Olot, El Punt Avui i La Comarca han organitzat aquest cara a cara. 

En el debat s'han vist els dos bàndols clarament definits. Per una banda hi ha els que posen els drets dels animals per sobre de totes les coses. David Serramitjana ha assegurat ser "la veu dels animals". Per l'altra els que al·leguen preservar una tradició amb quasi 400 anys d'història. "No es pot dir que 380 anys d'una tradició d'un poble no serveix", sentencia Pepe Amores. 
 

Pepe Amores i Toni Fierro han defensat votar "No" a la consulta dels correbous.  Foto: Martí Albesa


No hi ha hagut acord sobre si l'animal pateix o no. Els partidaris de marcar "Sí" a la consulta posaven sobre la taula els informes veterinaris que asseguren que els bous s'estressen i pateixen. Els partidaris del "No" prometien fer arribar informes que defensaven tot el contrari. "L'únic mitja de supervivència d’aquestes vaquetes és viure dins una plaça de toros rodejada de gent que els increpa?" preguntava Ares Ferrer al bàndol taurí, que li responien amb un "Sí" rotund.  

El correbou omple cada any la plaça de braus

Un dels arguments on s'ha aferrat Pepe Amores, de la penya taurina, és el gran nombre de persones que cada any van a veure l'espectacle: "Un acte que cada any emplena la plaça, que la gent el viu i hi participa, per què cal tallar les ales al públic? No hi ha respecte per aquesta gent? Només hi ha respecte per a les vaques que fugen?"

Per David Serramitjana, de la Fundació Fauna, el raonament no és vàlid i només cal mantenir aquelles tradicions que siguin "bones": "L'esclavitud era una tradició, també era una tradició anar a veure com mataven a la gent a les places públiques i aquestes s'omplien". 
 

Ares Ferrer i David Serramitjana han demanat votar "Sí" a abolir els correbous. Foto: Martí Albesa


Preguntats per NacióGarrotxa sobre els valors que transmet l'acte, els dos bàndols tampoc ho veuen igual. Ares Ferrer té clar que "és una mica trist transmetre a les següents generacions que està bé burlar-se de qualsevol individu, també animal". Toni Fierro li ha respost: "Vostè veu una burla on nosaltres veiem proves d'habilitat i veiem un joc; no li donem una transcendència tan alta com vostès li volen donar". 
Arxivat a