Carles Puigdemont guardona dos comerços olotins per la seva longetivitat

La joieria i rellotgeria Puigferrer rep una distinció pels seus 100 anys i la merceria Tenas pels seus 150

Redacció
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:22h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha lliurat aquest dimarts els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments centenaris de Catalunya 2015. En aquest darrer capítol ha reconegut dos establiments de la Garrotxa. A la joieria i rellotgeria Puigferrer d'Olot pels seus cent anys i a la merceria Casa Tenas per haver-ne complert 150.Els Premis, que arriben enguany a la seva setzena edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat. També  s'ha reconegut als establiments comercials amb més de cent anys d'antiguitat i activitat ininterrompuda al servei del comerç. L'acte es fa aquest vespre al Palau de la Generalitat, i compta també amb la presència del secretari general del Departament d'Empresa i Coneixement, Xavier Gibert; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Miquel Rodríguez.
 
Guardons i els guardonats

Premi a la Iniciativa Empresarial: aquest premi reconeix els projectes d'innovació en el comerç i d'impuls de l'eCommerce.

- En la categoria d'Innovació en el Comerç, que reconeix els projectes que incorporen un nou concepte de fórmula comercial que impliqui una millora substancial del procés de comercialització i venda, ha estat guardonada l'empresa Selecta Vidal SA, per la botiga John Berri, un nou concepte de botiga dedicada a l'home modern i urbà amb dos espais diferenciats però complementaris (casual i tailoring).

- En la categoria d'eCommerce, que reconeix els projectes desenvolupats per empreses que disposen d'establiments de venda presencial, s'ha distingit a l'empresa Peixos Ripoll Estera SL pel projecte Peix al Cove, www.peix.cat, dedicada a la venda online de peix i productes del mar. S'ha atorgat també un accèssit a Toc Toc, SCP, per la botiga especialitzada en mobles i decoració infantil www.toctocinfantil.com, formada per un web interactiu que permet obtenir projectes de decoració còmodament.

Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial: reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori. Han estat guardonats:

- Unió de Comerciants de Móra d'Ebre, per la campanya “Street Market: entre l'Aigua i el Cel”.

- S'atorga també, fora de concurs, una Menció Especial a l'Associació d'Amics del Passeig de Gràcia, per la trajectòria de posicionament i dinamització d'un carrer emblemàtic, que ha esdevingut un referent internacional.

Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Sectorial: reconeix els projectes de potenciació i millora de l'eficiència i rendibilitat de les empreses associades a un determinat sector d'activitat. Ha estat guardonat:

- Gremi de Catalunya de Comerciants de Ferreteria, Subministraments Industrials, Bricolatge, Menatge i Afins, per la campanya “Aquí t'ajudem”, de promoció i fidelització per als agremiats.

Premi a la Millor Gestió Pública: que reconeix els ajuntaments o d'altres ens públics, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de sinergies entre el comerç, el turisme i la cultura. Ha estat guardonat:

- L'Ajuntament de Ripoll (Ripollès), pel projecte de promoció comercial i turística del centre històric i monumental de la ciutat.
 
D'altra banda, la Generalitat també ha reconegut la trajectòria de persones, empreses i entitats, per la seva dedicació, capacitat d'innovació i emprenedoria i la seva contribució al prestigi del sector. Concretament, ha reconegut la tasca de Maria Lluïsa Coll Espejo, que va ser gerent de l'Associació Barnacentre, de Barcelona; de Marià Isidre Escudero i Mairal, que va ser durant 25 anys president de l'Associació de Comerciants Plaça Nova – Pep Ventura de Badalona; de Rafael Castells París, per la tasca realitzada entorn de la promoció del “Calçot de Valls” com a element central en l'atracció del turisme del municipi; de Pepita Pepiol i Roig, que va ser presidenta de l'Associació Unió del Comerç Rapitenc; i de Josep Costa i Giralt, president de l'Associació de Pastissers Artesans de la província de Girona, vicepresident de la Federació Catalana de Pastisseria de Barcelona i vicepresident de la Federación Nacional de Pastelería, amb seu a Madrid.

En l'acte també s'ha reconegut, a títol pòstum, la trajectòria de Mirta R. Álvarez García, que va ser presidenta de la Unió de Comerciants de Badalona; de Jordi Maymó i Asses, que va ser director general de Mercabarna; de Marçal Tarragó i Balagué, economista especialitzat en urbanisme comercial i de José Ignacio Galán, arquitecte i director general de L35 i soci fundador de l'Asociación Española de Centros Comerciales.

Premis de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris

La Generalitat de Catalunya ha distingit un total de 27 establiments centenaris per la seva trajectòria de més de cent anys de servei al comerç. També, per segona vegada, s'ha reconegut la història de 15 establiments comercials amb més de cent-cinquanta anys d'activitat.

Establiments comercials amb cent anys

- Ca la Llúcia, de Ripoll (Ripollès)
- Cafès Manigua, de Mataró (Maresme)
- Cal Centro, de la Vilella Baixa (Priorat)
- Cal Marquet, de Sant Fruitós de Bages (Bages)
- Cal Sastret, d'Organyà (Alt Urgell)
- Calçats Bruguera, de Terrassa (Vallès Occidental)
- Calçats Comas, de Sant Hilari Sacalm (La Selva)
- Carnisseria Can Negre, de Santa Coloma de Farnés (La Selva)
- Cistelleria Casa Canals, de Badalona (Barcelonès)
- Embotits Obach, d'Organyà (Alt Urgell)
- Estanc Vila-seca 1, de Vila-seca (Tarragonès)
- Farmàcia Broto, de Sant Hilari Sacalm (La Selva)
- Forn Anglada Cal Forner, d'Ullastrell (Vallès Occidental)
- Forn Artesà Vergés, de Terrassa (Vallès Occidental)
- Forn de Cal Joan Bo, d'Artesa de Segre (La Noguera)
- Forn de Pa Cal Canyo, de Guimerà (Urgell)
- Forn de Pa Clarisó, de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell)
- Forn de Sant Tirs, de Barcelona (Barcelonès)
- Forns del Pi de Barcelona (Barcelonès)
- Granja Tívoli de Sant Hilari Sacalm (La Selva)
- Joieria i Rellotgeria Puigferrer, d'Olot (Garrotxa)
- La Torre d'en Roca, SL, de Sallent (Bages)
- Loteria Mir, de Barcelona (Barcelonès)
- Matalasseria A. Mercader, de Barcelona (Barcelonès)
- Òptica Florit, de Barcelona (Barcelonès)
- Pastisseria Torrent "Cal Enric", de Sant Hilari Sacalm (La Selva)
- Sabateria Cal Trempat, de Prats de Lluçanès (Osona)
 
Establiments comercials de més cent-cinquanta anys
 
- Antiga Vilanova, de Vic (Osona)
- Cal Perico Merceria Vidal, d'Igualada (Anoia)
- Cal Vivet de Sentmenat (Vallès Occidental)
- Cereria Salvadó, de Reus (Baix Camp)
- Drassanes Sala de l'Escala (Alt Empordà)
- Forn de Pa Margarida, de Castellbell i El Vilar (El Bages)
- Fruites i Verdures Soley "Roser" de Barcelona (Barcelonès)
- Llibreria Roca de Manresa (El Bages)
- Merceria Casa Tenas d'Olot (Garrotxa)
- Pastisseria Cosp de Puigcerdà (Cerdanya)
- Pastisseria Fornés de Sant Hilari Sacalm (La Selva)
- Pastisseria Piferrer d'Anglès (La Selva)
- Pastisseria Torres de Lleida (Segrià)
- Perfumeria a Cal Gaspar d'Igualada (Anoia)
- Sabateria Cama de Palafrugell (Baix Empordà)
Arxivat a