Amenacen de portar l'Ajuntament d'Olot a judici si celebra la consulta del correbou

La Federació d'Entitats Taurines troba «il·legal» i «anticonstitucional» que es demani si cal abolir o no aquesta tradició

Redacció NacióGarrotxa
17 de maig del 2016
Actualitzat el 24 de maig a les 18:33h
La Federació d'Entitats Taurines de Catalunya troba "il·legal" i "anticonstitucional" la consulta que l'Ajuntament d'Olot organitza per decidir si abolir o no els correbous a la ciutat. Si la consulta segueix endavant, l'entitat amenaça d'actuar judicialment, tant a nivell administratiu com penal, contra l'alcalde i tot el consistori.

En una carta dirigida a Josep Maria Corominas, el president de la Federació argumenta que el 2013 el Congrés Espanyol va declarar la tauromàquia com a "patrimoni històric i cultural comú de tots els espanyols". També apunta que en la llei catalana que regula els correbous, el Parlament reconeix que hi ha tradició de celebrar-ne.

L'escrit firmat pel president de la Federació d'Entitats Taurines, Francisco March, també subratlla que la Constitució Espanyola garanteix que els poders públics garantiran i promouran la conservació del patrimoni artístic i cultural. 

Per tot això consideren "evident el caràcter il·legal i anticonstitucional" de la consulta sobre el futur dels correbous a Olot. La carta va més enllà i afirma que "es pretén encobrir mitjançant la participació ciutadana un procés que constitueix un veritable referèndum encaminat a agredir la tauromàquia". 

L'escrit recorda que l'Ajuntament d'Olot "ja va atemptar el seu dia contra la tauromàquia prohibint les festes taurines que es realitzaven per la Mare de Déu del Tura" i afegeix: "Ara, prenent com a bandera les noves modes i modismes, vol atemptar de nou contra les pròpies tradicions prohibint el correbou que té una antiguitat de quasi 400 anys".
 

Carta de la Federació d'Entitats Taurines a l'alcalde d'Olot

Arxivat a