Retirats 16 eixams d'abelles, en només dues setmanes a Olot

L'hivern poc fred i aquesta primavera plujosa han afavorit la proliferació de l'espècie | Una elevada presència d'abelles indica una bona qualitat mediambiental

Un apicultor ha retirat un eixam d'abelles en un plàtan del Firal
Un apicultor ha retirat un eixam d'abelles en un plàtan del Firal | Martí Albesa
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:13h
En el que portem de mes de maig s'han detectat 16 eixams d'abelles repartits arreu de la ciutat d'Olot. L'últim ha estat aquesta setmana al capdamunt d'un dels arbres del Firal, per la qual cosa s'ha hagut de tancar el pas durant uns dies fins que els tècnics no el retiressin. Aquest matí, un apicultor ha tret l'eixam i se l'ha endut. 

Igual que al Firal, se n'han detectat a fanals de la ciutat, cornises i fins i tot a dins un banc. Segons el regidor de Medi Ambient, Josep Guix, aquesta "és una bona senyal ambiental ja que vol dir que la ciutat d'Olot té una bona salut". El nombre d'abelles és un dels punts que es tenen en compte a l'hora d'analitzar els nivells de la contaminació d'una ciutat, ja que només s'instal·len en aquells llocs on l'aire és pur. 

Més abelles per un hivern poc fred i primavera plujosa

L'hivern poc fred que hem tingut ha provocat que sobrevisquessin més abelles del que és habitual i la primavera plujosa ha afavorit la floració de les plantes i els insectes criessin més. Ara és el moment que les abelles surten dels eixams i busquen un nou emplaçament on crear el seu rusc. 
 

L'eixam d'abelles retirat del Firal, guardat a l'interior d'una caixa. Foto: Martí Albeses


Guix avisa que els ciutadans no han de patir perquè hi hagi més presència d'aquest insecte ja que "de per sí l'abella no pica". A més, és un insecte que afavoreix la pol·linització de les plantes. 

En cas que es detecti un eixam d'abelles cal trucar a la Policia Municipal d'Olot o al Consorci SIGMA i ells s'encarregaran d'avisar a un apicultor professional perquè el retiri.
Arxivat a