Un capellà va abusar d'una nena de 10 anys en unes colònies a Puigpardines

Els fets van passar el 1989 quan un grup d'alumnes del Baix Empordà eren en una sortida organitzada per la parròquia | Ara, la víctima ha denunciat els fets a la policia i ha presentat una gravació on el mossèn reconeix els abusos

Redacció NacióGarrotxa
03 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:54h
Un capellà gironí reconeix haver abusat d'una nena de 10 anys en una casa de colònies de Puigpardines, a la Vall d'en Bas. Segons ha avançat el programa El món a RAC1, els fets van passar el 1989 quan la víctima, que llavors tenia deu anys, se'n va anar de colònies a la Garrotxa.

El capellà del poble, situat al Baix Empordà, va acompanyar al grup de nens ja que era la parròquia qui organitzava aquesta sortida. Durant l'estada, la nena es va posar malalta i es va haver de quedar al llit. Quan la resta de companys i monitors van marxar, el capellà va abusar d'ella i la va amenaçar. L'home tenia 54 anys i li va dir que si ho explicava a algú la mataria, assegura el programa radiofònic.

La família de la víctima va denucniar-ho al Bisbat i va demanar a l'escola que la filla deixés de cursar religió, l'assignatura que impartia el mossèn. El Bisbat de Girona es va limitar a canviar el capellà d'església i el van traslladar de l'Alt al Baix Empordà. 

Ara, 27 anys després, la noia ha decidit actuar. Fa dues setmanes va anar a veure el mossèn i va gravar la conversa. Segons assegura RAC1, el capellà admet els fets i li demana disculpes. Actualment, el capellà té 81 anys i és el mossèn adscrit a les parròquies de Celrà, Flaçà i Sant Joan de Mollet (al Gironès) i Sant Llorenç de les Arenes (al Baix Empordà).

La noia també ha denunciat els fets davant dels Mossos d'Esquadra. Tot i que el cas ha prescrit, els agents l'han posat en coneixement de la fiscalia i dels jutjats per si consideren oportú investigar-lo i obrir diligències. 

El Bisbat de Girona, per la seva banda, assegura que s'ha assabentat del cas arran de la denúncia i han apartat cautelarment de tota activitat pastoral el mossèn denunciat per abusar sexualment d'una nena de 10 anys durant unes colònies a Puigpardines que van tenir lloc l'any 1989. "Davant la gravetat de les acusacions i a l'espera de l'aclariment d'aquest cas, el Bisbat, seguint els protocols establerts per la Santa Seu, ha apartat cautelarment el mossèn", informa el Bisbat en un comunicat.