La CUP reclama a l'Ajuntament d'Olot que exigeixi als bancs la cessió de pisos buits

El partit considera "absolutament errònia" la política d'habitatge que desenvolupen CiU i el PSC

La regidora Mireia Tresserras reclamant la cessió de pisos buits
La regidora Mireia Tresserras reclamant la cessió de pisos buits | Martí Albesa
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:04h
La CUP reclama a l'Ajuntament d'Olot que incorpori 270 pisos a la borsa de lloguer social de la ciutat. Es tracta dels habitatges buits que els bancs han reconegut que tenen i que la ILP en defensa de l'habitatge permet als ajuntaments destinar-los a vivenda social durant tres anys.

Per la regidora Mireia Tresserras tant és que aquesta llei estigui suspesa pel Tribunal Constitucional: "Aquesta llei es va aprovar al Parlament i els nostres ajuntaments a qui tenen l'obligació d'obeir és al Parlament, és igual el que digui el govern espanyol". 

El partit assembleari qualifica com a "absolutament errònia" la política d'habitatge de l'equip de govern sociovergent. Asseguren que es dedica a demanar pisos buits a petits propietaris enlloc d'agafar-los dels grans bancs. "El quid de la qüestió és: «Estàs al costat dels bancs o de la gent?»", es pregunta Tresserras. 
 

La CUP engega una campanya de pressió per aconseguir més pisos buits dels bancs. Foto: Martí Albesa


Els cupaires també es queixen que tot i haver aprovat fa dos anys una moció on l'ajuntament es comprometia a multar els bancs, encara no hagi imposat cap sanció. El partit assegura que actualment no hi ha prou habitatges socials per a tota la gent que en necessita i per això creu necessari que el consistori exigeixi als bancs que li cedeixin els pisos buits.

Per pressionar a l'ajuntament que dugui a terme aquestes accions, la CUP ha iniciat una campanya on ha repartit cartells per tota la ciutat i fulletons explicatius a les bústies dels veïns. "No es pot parlar de camps de futbol sinó tenim el problema de l'habitatge resolt", conclou la portaveu del partit. 
Arxivat a