El govern treu a licitació el bicicarril cap a la Fageda i al volcà Santa Margarida

Josep Rull anuncia que les obres començaran a finals d'any i costaran 800.000 euros | El conseller de Territori i Sostenibilitat visita a Olot per presidir el Consell Rector de l'Observatori del Paisatge

Josep Rull, aquest matí accedint a l'Observatori del Paisatge d'Olot
Josep Rull, aquest matí accedint a l'Observatori del Paisatge d'Olot | Martí Albesa
22 d'abril del 2016
Actualitzat el 28 d'abril a les 19:37h
El govern ha tret a licitació les obres del nou bicicarril que unirà el barri de Can Blanc, de Santa Pau, amb la Fageda d'en Jordà i l'aparcament del volcà Santa Margarida. Es tracta d'una obra de 3,1 quilòmetres, valorada amb 800.000 euros, i està previst que comenci a exectuar-se a finals d'any. 

D'aquesta manera, es materialitzen els compromisos de l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, respecte a millorar l'accés a la Fageda i evitar riscos per totes les persones que caminen per la carretera d'Olot a Santa Pau. El departament té previst cosntruir un vial peatonal i un carril bici, pensat per "prioritzar l'accés a peu i en bici" al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, segons ha anunciat el conseller Josep Rull, de visita a Olot. 

Aquest matí, Rull ha presidit el Consell Rector de l'Observatori del Paisatge, un organisme que ha definit com "el braç armat de la direcció general d'ordenació del territori i urbanisme". El conseller s'ha compromès a incrementar la dotació pressupostària d'aquest ens amb un augment d'entre 50.000 i 100.000 euros cada any. Rull ha elogiat la tasca que està duent a terme la institució, qualificant-la com "una de les estructures d'Estat més avançades que tenim". 

Necessitat de consens respecte a la variant

Només arribar a Olot el primer que ha fet el conseller és reunir-se amb l'alcalde, Josep Maria Corominas, per parlar de la variant. Josep Rull ha insistit en la mateixa idea que ja havia avançat en una entrevista a NacióGarrotxa de concebre conjuntament la variant d'Olot i el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles, per tal que hi hagi doble carril de circulació des d'Olot fins a Girona. 

Respecte a la variant de les Preses, Rull reclama consens entre el territori. Un consens que l'alcalde d'Olot ha avançat que "en pocs dies" es farà públic. El conseller considera "prioritàries" les variants, i assegura que es tracta d'una obra estructural pel país. Tot i així no es compromet a posar cap termini, ja que està lligat per la situació pressupostària. Josep Rull deixa clara la "voluntat política" per dur a terme aquesta obra i assegura que estan buscant els diners per finançar-la. 
Arxivat a