Sant Jaume de Llierca instal·larà senyals de trànsit als carrers del poble

Fins ara al poble no hi havia cap símbol que regulés la circulació o l'aparcament

Redacció NacióGarrotxa
20 d'abril del 2016
Actualitzat el 25 d'abril a les 16:08h

Presentació als veïns de Sant Jaume del nou pla de mobilitat. Foto: Aj. Sant Jaume


Sant Jaume de Llierca deixarà de ser un poble sense normes de circulació. A finals d'any s'hi instal·laran senyals de trànsit verticals (estop, direcció prohibida i prohibit aparcar) i horitzontals (ratlles grogues i línes delimitant els aparcaments). Mai fins ara el poble havia tingut cap mena de senyalització i ara l'ajuntament vol posar-hi remei.

Està previst invertir-hi uns 20.000 euros i instal·lar-hi uns 90 senyals i bandes rugoses per reduir la velocitat. El pla també preveu que alguns carrers siguin només d'un sentit de circulació. L'objectiu de la mesura, segons expliquen des del consistori, és guanyar seguretat. 

Aquests dies l'Ajuntament està explicant als veïns la mesura, per tal que hi diguin la seva i acabar de perfilar el nou pla de circulació.

Canvis en els números de les cases

El poble també està canviant la numeració de les cases per posar ordre i evitar confusions. Els veïns poden votar el nou disseny de les plaques dels números entre les diverses propostes que els fa l'ajuntament. A uns 200 habitatges els canviarà la seva numeració.