Neix una nova aventura a la Garrotxa, el CATRaid Adventure Challenge

La prova combinarà modalitats com BTT, trail, rogaining o pàdel surf, entre d’altres |La primera edició es farà a Les Planes d’Hostoles el dia 4 de juny

Imatge promocional del CATRaid Adventure Challenge Les Planes d'Hostoles
Imatge promocional del CATRaid Adventure Challenge Les Planes d'Hostoles | CATRaid
NacióMuntanya
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:45h
Aquest estiu, el dia 4 de juny, neix a Les Planes d’Hostoles un nou repte per als amants de la natura i l’aventura: el CATRaid Adeventure Challenge. Es tracta d’una experiència multiesportiva en equip en la qual els participants hauran de completar un recorregut alternant diferents disciplines esportives, amb l’ajuda d’un mapa i d’una brúixola. Aquesta primera edició té com a escenari racons desconeguts i salvatges de la Garrotxa. El raid d’aventura serà puntuable per la Copa Catalana FEEC i per el Ranking Raider de Catalunya.

Els participants d’aquest CATRaid tindran l’oportunitat de descobrir aquests paratges tot practicant diferents modalitats esportives com la BTT, trail, rogaining o pàdel surt, entre d’altres. Alguns factors com l’estratègia, la gestió del material, l’alimentació, el treball en equip i l’orientació seran determinants per gaudir al màxim de l’aventura. 

Ferran Ballesta i Adrià Vall, directors del CATRaid Les Planes d’Hostoles, comentaven que la prova “neix amb la voluntat d’esdevenir un raid de referència, de qualitat, cuidant tots els detalls per assegurar una autèntica aventura i diversió per tots els valents que s’atreveixin a desafiar la Garrotxa salvatge.”  Els organitzadors també explicaven que han centrat el disseny dels recorreguts pensant en que fossin amens i divertits, sense posar massa l’accent en l’exigència física. 

El raid disposarà de 3 categories. La categoria d’Iniciació està dissenyada especialment per a la gent que vulgui fer els primers passos en aquest esport, o bé que hi tingui poca experiència. Amb un nivell d’orientació molt senzill i exigència física baixa, es pot fer tot caminant. També tindrà diferents proves especials i divertides com tir amb arc, pàdel surf o punteria. La següent categoria s’anomenarà Aventura, on la BTT i el trail hi tenen ja molt més pes, així com també la dificultat en l’orientació. Finalment, per als més experts, hi haurà la categoria Elit, que acumularà més distància i desnivell que aventura.