Joves d'arreu d'Europa es formen a la Garrotxa en activisme social

Provenen de camps de refugiats grecs, de grups d'agricultura ecològica i d'actuar en barris marginals | Durant tota aquesta setmana es reuneixen a Sant Feliu de Pallerols

Un dels tallers de formació a Sant Feliu
Un dels tallers de formació a Sant Feliu | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:22h
Prop de 20 joves menors de 30 anys procedents d'11 països europeus es reuneixen aquests dies a la Garrotxa per formar-se com a agents del canvi. Provenen de l'activisme social i ecològic i aquí reben "eines per tirar endavant les seves feines de manera més eficient", com explica Òscar Gussinyer, membre de l'organització de la trobada. 

Els joves estan instal·lats al Mas Franch de Sant Feliu de Pallerols i treballen la sostenibilitat ecològica, la resiliència comunitària, la sobirania econòmica i l'empoderament personal. Aprenen temes com la no violència, la planificació estratègica, les organitzacions fractals, el disseny ecosocial i el pensament sistèmic.

Durant la seva estada a la Garrotxa coneixen algunes de les associacions de la comarca. "La Garrotxa és un lloc especial pels moviments socials", opina Gussinyer que subratlla el gran nombre d'associacions que hi ha en proporció a la població. 

Als seus països, aquests nois i noies treballen, per exemple, en camps de refugiats grecs, en agricultura ecològica a prop d'Istambul, com a activistes socials en temes d'energia i barris marginals i reciclant menjar i fent cuina popular en fires d'Estònia.  

L'experiència, que rep l'ajut del programa europeu Erasmus+, és pionera a Catalunya. Divendres aquests joves tornaran als respectius països on aplicaran totes les tècniques que han après a la Garrotxa durant una setmana.