La CUP denuncia la manca d'ambulàncies medicalitzades a Olot

El partit presentarà una moció al proper ple instant al departament de Salut a tornar al model anterior de repartiment del servei d'ambulàncies

Redacció NacióGarrotxa
14 d'abril del 2016
Actualitzat el 19 d'abril a les 17:38h

Els regidors de la CUP, en roda de premsa aquest matí. Foto: CUP Olot


La CUP d'Olot demana que es canviï l'organització de les ambulàncies del servei d'urgències de la comarca ja que consideren que "provoca una desigualtat en l'atenció sanitària en situacions vitals urgents dels habitants de la Garrotxa".

El partit assegura que la nova organització del servei fet per salut recentment provoca que una mateixa ambulància medicalitzada hagi de cobrir els serveis a l'Hospital d'olot i al de Campdevànol. Quan Campdevànol necessita un equip complet per al trasllat urgent entre hospitals, qui fa el servei és Olot, expliquen. I a la vegada, l'equip de la Garrotxa és la segona opció de Girona i de Figueres de prioritat 1, quan la resta d’ambulàncies estan ocupades.

D'aquesta manera, denuncien, es pot donar el cas que quan es necessiti a Olot el vehicle estigui a l'hospital del Ripollès i calgui esperar més de 25 minuts fins que no arribi el vehicle assistencial. 

Per tot això, la CUP pensa presentar en el proper ple municipal una moció per demanar a l'Ajuntament d'Olot "que defensi i vetlli per la salut dels seus ciutadans, demanant al Departament de Salut de la Generalitat que es torni al model anterior".
Arxivat a