Un paviment llis és el primer punt de consens sobre el nou Firal

Arrenca la fase decisiva del procés participatiu on els olotins podran opinar i debatre per arribar a acords respecte com ha de ser el projecte d'aquest passeig olotí

El procés participatiu del Firal entra en la fase decisiva
El procés participatiu del Firal entra en la fase decisiva | Martí Albesa
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:01h
Després d'una sèrie de trobades amb diversos grups d'olotins per temptejar el terreny sobre com ha de ser el nou Firal, aquesta setmana comença la segona fase del procés participatiu que haurà d'acabar desembocant en una sèrie de punts de consens. Des d'ara i fins a finals de maig, s'obren diferents canals per discutir i debatre el futur d'aquest espai del centre d'Olot. 

L'ajuntament ha activat el web firalviu.cat amb tota la informació relacionada amb el procés participatiu. A més, també ha obert un compte de Facebook i Twitter on poder fer arribar les propostes, així com una direcció de correu electrònic. Per tots aquells que no estiguin avesats a les tecnologies, també hi haurà un carretó amb el lema Firal viu, recollint les opinions dels olotins.

A més a més, durant les properes setmanes s'organitzaran grups de treball amb entitats, veïns i comerciants que giraran al voltant de quatre temes: Mobilitat i paviment; Il·luminació, mobiliari i elements; Vegetació i arbrat; i Usos. Els olotins poden assistir a totes les sessions o només a aquelles concretes que els interessin.
 

Punt d'informació i recollida d'opinions sobre com ha de ser el nou Firal. Foto: Andreu Oliveras


Una de les propostes que de moment està generant més consens és que el terra del Firal sigui un paviment llis, que no comporti dificultats per caminar-hi. Fins ara una trentena de persones han participat en cadascuna de les sessions de debat que s'han celebrat. El responsable de la cooperativa responsable del procés participatiu, Javier Fraga, subratlla que han detectat "moltes expectatives i moltes ganes de participar". 

La primera de les activitats serà aquest dissabte, a les 11 del matí, que s'organitza una passejada pel Firal, acompanyats del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca.
Arxivat a