L'Ajuntament de Mieres planta cara a l'Audiència Nacional

L'alcalde no pensa respondre al requeriment de l'alt tribunal de facilitar tota la informació referent al suport del municipi a la declaració de ruptura | Divendres hi ha convocada una concentració

L'Ajuntament de Mieres és un dels investigats per l'Audiència Nacional
L'Ajuntament de Mieres és un dels investigats per l'Audiència Nacional | Martí Albesa
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:55h
L'Ajuntament de Mieres planta cara a l'Audiència Nacional i no li facilitarà la informació que li demana el tribunal respecte la moció que el ple va aprovar en suport a la declaració de ruptura del Parlament de Catalunya.

Dimecres passat, el consistori va rebre un requeriment judicial que l'instava a aportar a l'Audiència les actes del ple i tots els documents que fessin referència a la moció de suport a la declaració de ruptura. L'alcalde, Enric Domènech, explica a NacióGarrotxa que no tenen intenció de respondre'ls la petició: "Si volen, al web de mieres.cat ho poden trobar tot". 

Domènech està disposat a assumir les conseqüències que pugui comportar desobeir l'Audiència Nacional i no respondre-li el requeriment. L'alcalde de la CUP segueix d'aquesta manera el camí iniciat per altres municipis com Celrà o Verges. "Com a alcalde et posen en una situació incòmode", reconeix el màxim representant del municipi garrotxí. A Catalunya hi ha més de 280 alcaldes investigats per haver donat suport a la declaració de ruptura. 

Concentració divendres a Mieres

Per donar suport a aquesta acció, hi ha convocada una manifestació a davant de l'ajuntament aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre. L'acte compta amb el suport de tots els regidors del ple municipal, tant els de Vivim Mieres com els de CiU, l'ANC Garrotxa, Òmnium Garrotxa i Estelada 2014. També està previst que hi assisteixi el diputat de la CUP Benet Salellas.