El Consell Comarcal concedirà 180 beques menjador més el curs vinent

L'ens ha aprovat per unanimitat les bases de la nova convocatòria i calculen arribar a més de 1.000 famílies

El Consell Comarcal aprova per unanimitat les noves beques menjador
El Consell Comarcal aprova per unanimitat les noves beques menjador | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:18h
El Consell Comarcal de la Garrotxa donarà més de 1.000 beques menjador durant el curs 2016-17. L'ens ha canviat els barems econòmics per accedir a les beques, basant-se amb el pla de xoc contra la pobresa aprovat pel Parlament, i calcula que donarà unes 180 beques més que les que va concedir per aquest curs 2015-16. Tots els grups han votat a favor de la mesura.

La consellera d'educació comarcal, Mar Roca, explica que hi haurà bonificacions del 50% del servei i del 100%, desapareixent d'aquesta manera les beques del 25% que es donaven fins ara. El Consell ha eliminat aquesta darrera bonificació a contracor, aplicant les ordres del Departament de Salut, tot i no compartir la decisió.

En aquest sentit, el portaveu d'ERC al Consell Comarcal, Roger Santaló, ha encoratjat a l'ens a "insistir al departament d'Ensenyament perquè es pugui aplicar aquesta graduació, sempre i quan puguem mantenir aquest increment de 180 famílies més que puguin rebre aquests ajuts". 

Lluís Rubió, de la CUP, ha demanat una reducció dels costos dels menjadors escolars: "Pensem que és un preu excessivament car". Per la seva banda, el portaveu del PSC, Josep Guix, subratlla "que no quedi cap família que pugui tenir beca, sense beca".