Màxima expectació a Santa Pau en l'estrena de la pel·lícula de Buenafuente

Més d'un centenar de veïns i figurants de "El Pregón" veuen la pel·lícula el dia de l'estrena, acompanyats de Berto Romero, Andreu Buenafuente i Dani de la Orden

Andreu Buenafuente i Berto Romero, amb els veïns de Santa Pau
Andreu Buenafuente i Berto Romero, amb els veïns de Santa Pau | Martí Albesa
18 de març del 2016
Actualitzat a les 16:00h
Més d'un centenar de veïns de Santa Pau han anat avui d'estrena. Aquest migdia, al centre cívic del poble han projectat El Pregón, la pel·lícula on la majoria d'ells han fet d'extres. Andreu Buenafuente i Berto Romero, els dos protagonistes, no s'han perdut la projecció amb un poble que els va fer sentir com a casa. "Hem aconseguit que un poble se senti protagonista d'un projecte", explica satisfet Andreu Buenafuente.

"Veig moltes cares que les porto veient durant mig any a la sala d'edició", bromejava el director de la pel·lícula, Dani de la Orden, abans de començar la projecció. De la Orden tenia raó, ja que abans de veure El Pregón, a la sala es feien evidents les ganes de comprovar com quedaria per pantalla aquelles escenes on hi havien participat. L'estona que ha durat la projecció de la pel·lícula han estat continus els murmuris comentant a qui havien reconegut entre les escenes. 

Campanya de promoció per Santa Pau

El gran protagonista és Santa Pau, que es transforma en Proverzo per l'ocasió. Les vistes generals del poble i les imatges aèries es repeteixen durant la cinta. Berto Romero fa broma dient que aquesta setmana només fan que parlar de Santa Pau a totes les entrevistes que concedeixen. L'alcalde, Pep Companys, està convençut que El Pregón els portarà molts visitants: "Segur que pel poble i la Garrotxa tindrà una repercussió brutal". 
 

El director i els dos protagonistes de "El Pregón", a la projecció a Santa Pau. Foto: Martí Albesa


Des d'avui, El Pregón ja es pot veure als cinemes. Aquest vespre, a Olot hi haurà una projecció especial a un preu reduït per a tots aquells que han fet d'extra i no l'han pogut veure aquest migdia. La pel·lícula s'ha rodat majoritàriament a Santa Pau, tot i que també s'han filmat algunes escenes en carreteres de la Vall d'en Bas. 

El Pregón narra la història d'en en Richi (Berto Romero) i en Juan (Andreu Buenafuente), dos germans que van triomfar als 90 amb un duet de música electrònica i ara, caiguts en desgràcia, tornen a Proverzo per pronunciar el pregó de la festa major. La dirigeix Dani de la Orden, responsable també de Barcelona, nit d'estiu i Barcelona, nit d'hivern. L'argument el signen dos guionistes d'èxit: David Serrano (El otro lado de la cama) i Diego San José (Ocho apellidos vascos).

Castellfollit, un dels candidats a Proverzo

Andreu Buenafuente ha revelat avui una curiositat: el film va estar a punt de situar-se a Castellfollit de la Roca. De fet, hi va haver un moment que sospesaven gravar les imatges generals del poble a Castellfollit i les escenes més concretes en carrers i places de Santa Pau. Finalment, però, es va enregistrar íntegrament a Santa Pau