Les escoles de Mieres i Beuda faran jornada intensiva el curs vinent

Ensenyament tancarà més de 60 grups de P-3 pel descens de natalitat | A primer d'ESO es crearan 20 grups nous, 15 a l'escola pública i cinc a la concertada

L'Escola de Mieres s'incorpora al pla pilot de centres amb Jornada Intensiva
L'Escola de Mieres s'incorpora al pla pilot de centres amb Jornada Intensiva | Martí Albesa
Redacció
18 de març del 2016
Actualitzat a les 9:08h
L'esocla Finestres de Mieres i l'escola Lliurona de Beuda faran la jornada intensiva el curs vinent. Se sumen així al pla pilot que va començar a l'escola Vall d'Aro, de Castell d'Aro. De tota manera, aquests dos centres rurals garrotxins ja feien la jornada intensiva i ara es regularitza incorporar-les al pla pilot. Al curs 2016-2017 hi haurà 18 escoles de Catalunya amb horari intensiu, quatre de les quals a la demarcació de Girona. 

Les dades les ha fet públiques la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la presentació del nou curs escolar a la seu del departament. Ruiz ha anunciat que reduirà 67 grups de P3 en l'oferta de preinscripció pública i concertada el pròxim curs pel "descens de natalitat més important dels últims 30 anys".

La consellera d'Ensenyament ha especificat que d'aquests grups, 64 es corresponen a l'escola pública i tres a la concertada, on se'n podrien arribar a tancar una quarantena una vegada acabat el procés d'inscripció i matrícula. Així, Ensenyament oferirà per al curs 2016-2017 un total de 75.940 places quan la previsió del padró és de 70.117. El curs anterior hi va haver 79.300 llocs per a un padró de 77.455.

La consellera ha assegurat que es redueixen els grups perquè no s'hagin de tancar escoles en un futur i ha precisat que la decisió no afectarà el professorat. Per contra, a primer d'ESO es crearan 20 grups nous, 15 a l'escola pública i cinc a la concertada. L'oferta de places serà de 81.720 per a un padró de 80.708.

A més, la Generalitat obrirà cinc centres nous d'Infantil i Primària el pròxim curs a Manresa, Barcelona, Mont-ral i Sant Cugat del Vallès; fusionarà dues escoles de Lleida en una i obrirà tres instituts de Secundària a Barcelona, Torelló i Barberà del Vallès, ha explicat Ruiz.

La preinscripció escolar començarà el 30 de març i acabarà el 7 d'abril. La matriculació es farà del 13 al 17 de juny per als alumnes d'Infantil, Primària i primer d'ESO i entre el 27 de juny i l'1 de juliol per als de segon, tercer i quart d'ESO.